Hurtig hjælp til hjertepatienter

Hospital får ekstra helikopterlandingsplads

A.P. Møller Fonden giver 10 millioner kroner til helikopterlandingsplads på taget af hjerteafdelingerne på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Tiden spiller en afgørende rolle for hjertepatienter, og derfor er det vigtigt, at de kan komme hurtigt på hospitalet.

- Det er fantastisk, at vi nu får mulighed for at tilbyde en direkte adgang fra helikopteren og ned i hjerteafdelingerne. Det er en afgørende forudsætning for, at Aarhus Universitetshospital kan

tilbyde hjertepatienter fra hele regionen samme optimale behandling, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S) i en pressemeddelelse.

Med bevillingen fra A. P. Møller Fonden er finansieringen af den 25,5 millioner kroner dyre landingsplads nu på plads.

TrygFonden har tidligere givet tilsagn om at støtte projektet med 10 millioner kroner, og Region Midtjylland har afsat de sidste 5,5 millioner kroner.

På den måde bliver der råd til at bygge den ekstra helikopterlandingsplads på Aarhus Universitetshospital.

- Helikopterlandingspladsen på taget og elevatoren direkte ned i hjerteafdelingerne giver os en enestående mulighed for at behandle patienter med livstruende hjertesygdom endnu hurtigere, siger professor Hans Erik Bøtker fra Aarhus Universitetshospital.

Med akutlægehelikopteren er det muligt at få akutte hjertepatienter fra den vestlige del af Region Midtjylland i behandling på Aarhus Universitetshospital næsten lige så hurtigt som Aarhus-borgere.