Hurtig diagnose af Alzheimers

Iværksættere vækker international opsigt

01:46

1 af 2

Det, der begyndte som et projekt på Aarhus Universitet, kan nu vise sig at blive et banebrydende iværksættereventyr for Jamila Ahdidan og David Langhoff. Sammen har de startet virksomheden Brainreader i Horsens.

Virksomheden udvikler computerteknologi, der kan vise sig at få afgørende betydning inden for behandling af Alzheimers-patienter. Med hjælp fra en MR-scanner kan virksomhedens software analysere billeder af patientens hjerne og hjælpe lægerne med at stille en hurtigere diagnose.

Både investeringsbanken Insero og Syddansk Teknologisk Innovation har valgt at investere i deres projekt, som ifølge eksperter kan have stort potentiale. Virksomhedsparrets billedteknologi bliver allerede brugt i dag på flere klinikker i Schweiz. Nu drømmer de om at komme ind på det amerikanske marked.

- Den langsigtede drøm er, at vi får et succesfuldt produkt, der kan hjælpe en masse mennesker, siger David Langhoff til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Alzheimers er en hurtigt voksende sygdom. Man forventer, at antallet af patienter vil fordobles på bare tyve år til i alt 50 millioner Alzheimers-patienter i 2030.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.