Hurra for Hadsten: Håndbold-kvinder skal spille om oprykning

Hadsten Sports Klubs 1. divisions-hold overraskede både sig selv og alle andre ved at sikre sig andenpladsen i ligaen og dermed plads i oprykningsspil

01:14

"Hvem var det der vandt i dag, det var dem fra Hadsten a'. Hey hey hey". 

Høje kampråb, stamp i gulvet, klapsalver fra de fremmødte fans og konfettikanon. 

Der var naturligt nok jubelscener, da Hadsten Sports Klubs førstehold fredag aften gjorde det næsten umulige - nemlig at sikre sig en plads i oprykningsspillet til Primo Tours Ligaen, som er Danmarks bedste håndboldrække med østjyske hold som Randers HK og Silkeborg-Voel. 

Holdet var knap 10 minutter før det sidste fløjt foran 20-16 mod modstanderen Bjerringbro FH, men mistede så pusten. På trods af det formåede kvinderne at holde fast og bevare en føring, så de til sidst vandt kampen 21-20.

01:11

VIDEO: Glæden strålede ud af Sofie Ladekjær, som sammen med sine holdkammerater nu skal spille mod hold fra Primo Tours Ligaen i jagten på en ligaplads. 

Luk video

- Jeg synes ikke, vi spillede ret godt, men det var nok til at vinde heldigvis. Nu står vi her... Det er helt vildt! Jeg er bare så glad lige nu, lød det umiddelbart efter kampen fra en af de glade spillere, Sofie Ladekjær, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Sofie Ladekjær blev vist ud til allersidst og måtte se på fra sidelinjen. Det blev derfor lidt for spændende. Selv kalder hun det "surrealistisk", at Hadsten-holdet nu skal kæmpe mod nogle af de bedste hold. 

Læs også Håndboldpiger lærer tricks af Camilla Dalby

- Inden sæsonen havde vi aldrig troet på, at vi skulle komme i det her oprykningsspil. 

- Vi er bare så jublende lykkelige for at være nået hertil, fortæller hun. 

Går efter oprykning

Også træner Kent Ballegaard glædede sig over aftenens resultat. Han er selv tidligere træner i Bjerringbro og kunne derfor nyde sejren på sin gamle hjemmebane. 

- Jeg kunne godt mærke på pigerne, at der var nerver på. Det her var måske den største kamp, de har stået i. Når man lige pludselig kigger op og tænker: "Hold da kæft! Nu er den ved at være her". Jamen, så fryser man måske lidt indeni. 

02:01

VIDEO: Hadstens træner, Kent Ballegård, var stolt af sine piger. 

Luk video

Han har stor ros til overs for holdets indsats. Nye spillere er kommet til i løbet af sæsonen, hvilket har givet lidt udfordringer. 

Vi er bare så jublende lykkelige for at være nået hertil.

Sofie Ladekjær, Hadsten-spiller

Men lige nu er udfordringen i stedet oprykningsspillet. Både Hadsten Sports Klub og Ajax København skal spille om pladser i Primo Tours Ligaen, landets bedste liga. Modstanderne bliver Team Tvis Holstebro og Ringkøbing Håndbold.

- Vi går hundrede procent efter det. Hvis vi ikke når det i år, går vi 100 procent efter det næste år, lyder det fra træneren. 

I modsætning til modstanderholdene i oprykningsspillet, er Hadsten Sports Klub et amatørhold. Det vil sige, at udover håndbolden har spillerne også almindelig job og studier at passe. 

I videoen øverst i artiklen kan du se de glade Hadsten-spillere juble, efter at sejren var i hus.

01:04

VIDEO: Hadstens fanklub havde taget vejen til Bjerringbro for at bakke op - i videoen ses Erika Kondrup, der - ligesom spillerne - var jublende lykkelig over sejren.

Luk video