Hundehvalpe efterladt

Fire hundehvalpe mangler deres mor, efter de er blevet efterladt blandt storskrald i Tilst

00:21

1 af 2

Fire hundehvalpe er blevet efterladt ved boligkomplekset Langkærparken i Tilst lørdag aften.

Hvalpene har brug for deres mor, og det får Dansk Dyreværn Aarhus til at efterlyse ejerne.

- Der var en mand, der fandt dem, og han tog dem med hjem og gav dem noget modermælkserstatning. De kom ind til os her til morgen, hvor vores dyrlæge tilså dem, og de har det godt. Men de er alt for små til at undvære deres mor, siger Dorthe Pedersen, der er driftsleder hos Dansk Dyreværn Aarhus, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Søger også ammetæve

De tre hvalpe er omkring tre-fire uger gamle. Det er ikke nemt at bestemme racen, fordi de endnu er så små. Men ser man på farven, kan de være en blanding mellem en Schæfer og måske en Labrador i sig, vurderer Dorthe Pedersen.

- Vi søger efter en ammetæve på Facebook, og vi har fået rigtig mange henvendelser, men det bedste vil selvfølgelig være, at de bliver genforenet med deres rigtige mor, siger hun.

Efterlyser ejerne

Hun slår derfor fast, at ejerne af tæven, der har født hvalpene, ikke skal være bange for at kontakte dem.

- Det kan jo være, der er sket noget tragisk, og vi tager os meget gerne af tæven, så hun kan være tæt på sine hvalpe, det er jo også hårdt for hende at undvære sine hvalpe, siger Dorthe Pedersen.

Ejerne vil have mulighed for at henvende sig anonymt, og de vil selvfølgelig få tæven tilbage, når hvalpene er store nok til at undvære deres mor.

- Vi vil ikke udlevere nogen, og vi skal nok sørge for at få de fire hvalpe afsat, når de er store nok, siger Dorthe Pedersen.

Skal lære at være hund

Lykkes det ikke at finde hvalpenes rigtig mor eller en ammetæve, kan de sagtens overleve alligevel, da de er så store, at de kan spise selv.

- Men det bedste er, at de får en mor, som kan tage sig af dem, vaske dem og lære dem at være hund. Der er en grund til, at hvalpe er hos deres mor, til de er otte uger, siger Dorthe Pedersen.

Har man oplysninger om hvalpenes mor, kan man kontakte dyreinternatet på email: dyreinternat@ddaa.dk eller på telefon 8733 4440.

Se hvalpene i videoen øverst på siden.