Hundeejere 'glemmer' at smide posen med hundelort ud: - Det er dårlig stil

Flere oplever at finde plastikposer med hundelort i naturen

01:57

VIDEO: Ved Skæring Strand oplever flere, at finde plastikposer med hundelort rundt omkring i naturen.

Én ting er at huske den lille plastikpose til hundelorten, når man er ude at gå tur med hunden. En anden ting er at smide den selvsamme pose i skraldespanden.

Og det er tilsyneladende et problem i det østjyske. Blandt andet ved Skæring Strand nord for Aarhus, hvor det ikke er unormalt at finde flere af de små sorte plastikposer i naturen. 

Læs også Søren fandt masser af hundelort på fodboldbane: - Det var dybt skuffende

- Det er jo altid et problem, og der er jo ingen, der synes, at det ikke er ulækkert, siger Inger Christensen fra Skæring.

- Der går rigtig mange hunde herude, og der går rigtig mange med ejer. Og så synes jeg, at det er dårlig stil ikke lige at tage posen med eller bare lige banke på ens dør og spørge, om de må smide den ud i vores skraldespand, siger efterskoleelev Hanne Victoria Christensen fra Egå.

Problemer flere steder

En af vores journalister på TV2 ØSTJYLLAND fandt ikke færre end syv poser på en gåtur. Journalisten dokumenterede fundene med sin mobiltelefon.

De billeder postede vi i forskellige facebookgrupper, og reaktionerne vidnede om, at flere oplevede netop dette problem i naturen.

- Finder dem tit på min grund. Jeg har ingen hund, lyder det blandt andet fra en bruger på Facebook.

- De smider også lorteposer ved Saksild Strand, skriver en anden. 

På Facebook delte TV2 ØSTJYLLAND billederne af flere hundelortsposer, der var blevet efterladt i naturen:

Skader naturen

Det er ikke kun ulækkert med hundelorteposerne, der bliver smidt rundt omkring. Det skader faktisk også naturen, lyder det fra Danmarks Naturfredningsforening.

Danmarks Naturfredningsforening oplever poserne som et stigende problem i den danske natur.

- Det er fuldstændig meningsløst at efterlade de her poser i naturen. Plastik bliver nedbrudt over rigtig mange år, og de fordufter jo ikke bare op i den blå luft. De indgår i økosystemerne og bliver optaget i fødekæder i små partikler. Så det er et fremmed element, der ikke høre hjemme i naturen og skal derfor havne i en affaldssorteringsordning på en eller anden måde og ikke i naturen, siger formand for Danmarks Naturfredningsforening i Aarhus Sebastian Jonshøj. 

Læs også Per samler andres hundelort op: Ikke kønt med en by fyldt med lort

Satte selv skraldespande op

I Boulstrup ved Odder har de også haft problemet med poserne, der blev efterladt. Men så tog lokalrådet affære med en simpel løsning.

- Vi har lavet en skraldespand til efterladenskaber. Den bliver flittigt brugt, og så må vi skiftes til at tømme den, siger Sanne Pedersen. 

01:03

VIDEO: I Boulstrup ved Odder har de fundet en simpel løsning på problemerne med hundelortsposerne.

Luk video

Og blandt lokalbefolkningen er de nye skraldespande blevet taget rigtig godt imod.

- Vi har lagt det på vores facebookgruppe, og folk bruger den, og synes rigtig godt om det, og så er det igen en form for sammenhold at vi hjælper hinanden med at holde vores sti ren, siger Sanne Pedersen.