Hunde fik stød i fodgængerfelt

Blev lammet på grund af elektrisk fejl

Tre hunde er gennem den seneste tid på mystisk vis blev lammet og gået i krampe ved fodgængerovergangen i Hostrupsgade i Silkeborg.

Senest skete det i lørdags, da Frede Mathiesen og familiens fem-årige field trail cockerspaniel Mickey skulle over vejen. Det skriver Midtjyllands Avis.

- Jeg var på vej hjemad efter en rundtur i byen og gik over fodgængerovergangen på Hostrupsgade. Men cirka en halv meter fra fortovskanten på Th. Langs-siden faldt Mickey pludselig om. Bagpartiet var lammet, og han faldt sammen forover. Jeg tror, at han var bevidstløs. Jeg rykkede ham ind på fortovet, og så begyndte han at skrige. I hvert fald i 30 sekunder, fortæller Frede Mathiesen til avisen.

En hjælpsom forbipasserende kom Frede Mathiesen og Mickey til undsætning. Den forbipasserende kunne samtidig fortælle, at han få dage forinden havde været vidne til samme oplevelse. Dengang var det en ældre kvinde, som kom gående med sin hund.

VIDEO: Hund fik stød på gaden

 

Efter et besøg ved dyrelægen er Mickey frisk igen. Den voldsomme episode fik dog Frede Mathiesen til at undersøge sagen nærmere. Med hjælp fra politi og brandvæsen har han nu fundet frem til, at fejlen ligger ved elværket:

- Vi konstaterede en kabelfejl i fodgængerovergangen, og vi valgte derfor at slukke blinkanlægget, siger Bjørn Johansen fra Galten Elværk til Midtjyllands Avis.

Elværket vil nu forsøge at finde frem til den elektriske fejl og få den udbedret.