Hunde får deres egen strand

Hundelufterne skal væk fra andre strande 

01:19 Luk video

Nordens måske første badestrand for hunde kan være på vej i Skanderborg. Det skriver Horsens Folkeblad i dag.

Politikerne i kommunens miljø og planudvalg har netop sendt et forslag om en ny badevandspolitik videre til byrådet, som bl.a. foreslår, at man etablerer en særlig badestrand forbeholdt hunde ved en af kommunens mange søer.

Forslaget er ikke ment som et forsøg på at etablere et eksklusivt wellnessområde med egen badebro for de firbenede menneskevenner. Det er snarere et forsøg på at få hundelufterne til at holde sig på afstand af badende børnefamilier.

Under arbejdet med kommunens nye badevandspolitik har politikerne nemlig fået flere henvendelser fra børnefamilier, som er trætte af de badende hunde.

- Mange familier med små børn vil have hundene væk fra strandene. Jeg synes heller ikke, at det er særligt lækkert at sidde lige ved siden af en hund, der ryster sig efter en svømmetur. Hundelufterne er heller ikke altid lige gode til at tage hundenes efterladenskaber med sig, når de er på stranden, siger formanden for miljø- og planudvalget, Claus
Leick (SF).

Han støtter forslaget om at udpege en eller flere af kommunens mindre attraktive strande til hundestrande.

- På den måde ville vi også bedre kunne forbyde hunde adgang til vores gode Blå Flag strande og henvise dem til den særlige hundestrand i stedet, siger Claus Leick.

Udvalgsformanden synes, at en kommunal badestrand til hunde er et glimrende supplement til kommunens allerede eksisterende hundeskove