Hund eller ulv?

Fulgte efter cyklister ved Mossø

01:24

Foto: Martin Hedam

Foto: Martin Hedam

Foto: Martin Hedam

1 af 4

En cyklist fik sig noget af et chok, da han og en kammerat onsdag aften kørte sig en tur ved Klostermølle vest for Mossø ved Skanderborg.

I vejsiden begyndte et ulvelignende dyr at følge interesseret efter cyklisterne. "Ulven" befandt sig i rabatten i den modsatte side af vejen og fulgte interesseret efter cyklisterne. Da de stoppede op for at tænde for mobilkameraet, standsede "ulven" også op. Da de kørte videre, satte ulven i løb i samme retning indtil den forsvandt mellem træerne.

- Der er et eller andet ved den. Det er kraftstejleme ikke nogen hund, udbryder fotografen, elektriker Martin Hedam fra Voerladegaard, mens han mobilfilmer dyret og tramper i pedalerne.

Dyret havde noget "dræberagtigt over sig", mener Martin Hedam, der opså noterede sig, at dyret havde et halsbånd på med en lille kasse, der kunne ligne en radiosender.

Seniorforsker Thomas Secher Jensen fra Naturhistorisk Museum ved Aarhus Universitet afviser, at der er tale om en ulv. Der er sandsynligvis tale om den samme hund, som tidligere er set ved Vilholt Mølle i april og ved Gl. Rye forleden dag.  

- Den ligner godt nok noget en ulv, men har løftet hale og store spidse ører og er meget lys.

Ifølge forskeren er det usandsynligt at en ulv ville standse op og kigge på cyklisterne. Den ville snarere vende om og stikke af ved synet af mennesker.

Halsbåndet er ikke en radiosender af den type som forskere bruger, men kan eventuelt være et halsbånd med GPS-sender eller et af den type, der giver stød, hvis hunden kommer uden for et afspærret område hjemme hos ejeren. Sidstnævnte er i øvrigt ulovligt at bruge til hunde.

Kender du dyret, som er blevet set ved Mossø, vil vi gerne høre fra dig. Skriv gerne til os på redaktion@tv2oj.dk