Ingen godbidder i sigte: Hund antænder brand i hus

- Hunden har formentlig fået drejet på en knap på komfuret

En hund antændte i går en brand i et hus i Assentoft. Hunden på billedet har intet med branden at gøre.

En hund var tirsdag årsag til, at brandfolk måtte rykke ud til et parcelhus i Søndergade i Assentoft, Randers.

Alarmen lød klokken 17.01, da ejeren kom hjem fra arbejde og fandt sit hus fuld af røg.

Årsagen var en tændt kogeplade, der havde afgivet så meget varme, at plastikken på emhætten var smeltet og dryppede ned over komfuret.

Læs også 79-årig kvinde brændt ihjel: Forbrændt på 80 pct. af kroppen

- Det kan næsten kun være hunden. Der var tale om et komfur med knapper nede foran, man kunne dreje på. Hunden havde en størrelse, så det passede med, at den kunne ramme knapperne, hvis den hoppede op. Så har den formentlig fået drejet på en knap, siger Niels Henrik Nielsen, indsatsleder, Beredskab og Sikkerhed, Randers, Favrskov og Djursland.

Hunden er en sort springer spaniel-lignende hund. Efter at have alarmeret brandvæsenet kravlede ejeren ind i huset og fik hunden ud.

Læs også Efter brand på gård: Det er en meget underlig oplevelse

- Overskabene i køkkenet var helt forkullede i bunden, og der var røg i hele huset. Men det var stadig ikke noget, der havde udviklet sig til brand, så det må være sket sidst på dagen. Og der havde ikke været andre inde i huset, siger Niels Henrik Nielsen. 

Efterfølgende blev ejeren sendt til observation for røgforgiftning.

- Hunden så ikke ud til at have taget skade. Den har måske lagt sig ned, og der er der ikke så meget røg, siger Niels Henrik Nielsen, der aldrig før har oplevet at rykke ud til en brand forårsaget af en hund.

  Foto: Google Maps