- Hun turde ikke håbe på det

Formand stolt over Kirsten Brosbøls ministerpost

02:35

1 af 2

Det kom som lidt af en overraskelse for mange, da socialdemokraten Kirsten Brosbøl fra Odder i går aftes blev præsenteret som Danmarks nye miljøminister.

I dag kunne Kirsten Brosbøl så trille ind på Amalienborg Slotsplads i sin ministerbil. En køretur, som blev fulgt med stor opmærksomhed i hendes hjemby Odder.

Se: Portræt: Odders nye minister

Her sad formanden for Socialdemokraterne i Odder, Rie Ramsdal Jensen, klistret til sin computerskærm for at følge sin partikollega og gode veninde.

Hun fortæller til TV 2 | ØSTJYLLAND, at Kirsten Brosbøl aldrig selv havde troet på, at hun en dag ville blive minister:

- Jeg har altid sagt til hende: "Hvornår bliver du minister?". Så har hun altid trukket lidt på det. Hun turde ikke håbe på det, siger Rie Ramsdal Jensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

En overraskende besked

Rie Ramsdal Jensen fik beskeden om Kirsten Brosbøls ministerpost sent i går aftes, da en af hendes bekendte havde slået en besked op på hendes Facebook-væg.

- Så tænkte jeg: "Gud, hvad er nu det for noget?". Så måtte jeg ind og tjekke nyhederne, og så kunne jeg jo se, at der var kommet nogle nye ministernavne på.. Og så lige pludselig, så stod der Kirsten Brosbøl. Det var lige før, man blev helt rørt, siger Rie Ramsdal Jensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Kirsten Brosbøl blev valgt ind i Folketinget for Socialdemokraterne i 2005 og har inden udnævnelsen til minister fungeret som partiets ordfører for forskning og videregående uddannelser.

- Hun er altid så dygtig og hårdtarbejdende. Der er aldrig nogen, som har sagt noget dårlig om Kirsten, siger Rie Ramsdal Jensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Posten som miljøminister overtager Kirsten Brosbøl efter Ida Auken (SF), som måtte forlade posten, efter at SF trådte ud af regeringen.

Se et tv-indslag om den nye miljøminister øverst i artiklen.