Hun har tredobbelt mandat

Karina Due (DF) fra Silkeborg vil fravælge byråds- eller regionspost efter valg til Folketinget

01:46

1 af 2

Dansk Folkeparti stormede frem ved kommunalvalget i 2013 og fik i år det bedste folketingsvalg nogensinde.

Man kan roligt sige, at partiet i øjeblikket rider på en bølge af succes. En bølge, som nu også får rent praktiske konsekvenser for flere af de nyvalgte folketingskandidater.

En af dem er Karina Due fra Silkeborg. Hun sidder i dag i byrådet i Silkeborg Kommune samtidig med, at hun har en plads i regionsrådet i Region Midtjylland.

Dobbeltmandatet er nu blevet til et tredobbelt mandat efter, at hun ved folketingsvalget i torsdags sikrede sig et af partiets 15 nye mandater. Derfor er Karina Due er nu nødt til at tage stilling til, hvilken af sine tillidsposter, hun må vinke farvel til:

- Det er der ikke nogle mennesker, der kan overkomme. Så der bliver nogle ting, der skal vælges fra, siger hun.

Hvis Karina Due vælger regionsrådet fra, må Dansk Folkeparti endnu engang til at kigge efter en ny kandidat et godt stykke nede på listen over suppleanter.

Muligt comeback til Leif Lund

Partiet har i forvejen været hårdt 'ramt' af fratrædelser i netop regionsrådet. Først var det Jette Skive, som blev valgt til rådmand i Aarhus Kommune og derefter Anders Vistisen, som sikrede sig en plads i Europaparlamentet.

Også Tilde Bork blev valgt til Folketinget og kan ligeledes være nødsaget til at forlade sin plads i Region Midtjylland.

Den nye situation, som vel kan kaldes lidt af et luksusproblem, kan bane vejen for nummer fire og fem på listen. Nummer fire er tidligere byrådsmedlem i Silkeborg, Leif Lund.

Der er dog et men, og det er, at han har forladt Dansk Folkeparti efter stridigheder i byrådet, hvilket han ikke selv ser som en hindring for, at han kan vende tilbage:

- Derfor synes jeg, det vil være helt på sin plads, når jeg stadig har de holdninger, som ligger til grund for den politik, Dansk Folkeparti, siger Leif Lund.

Du kan se hele tv-indslaget med Karina Due og Leif Lund øverst i artiklen. Indslaget er produceret af TV Midt-Vest.