Hul i Torvet - ikke i hovedet

Politikere fortryder ikke omstridt P-kælder

13:04

1 af 2

Beslutningen om at anlægge en parkeringskælder på Torvet midt i Silkeborg er ikke just populær blandt de lokale borgere.

Således viser en undersøgelse i Midtjyllands Avis, at kun 15 procent af borgerne synes, at den er en god idé.

Alligevel fortryder de lokale politikere ikke beslutningen, da de tirsdag aften deltog i en direkte tv-debat på TV 2 | ØSTJYLLAND.

- I forhold til udviklingen af Silkeborg tror jeg, at politikerne i denne sag har ret, mener borgmester Hanne Bæk Olsen (S).

- For at vi kan udnytte det potentiale, Silkeborg har som handelscentrum, skal vi fjerne bilerne og få dem puttet dem ned under jorden. Vores bymidte skal bruges til det, den er så velegnet til, nemlig mere handel, flere oplevelser og flere turister.

Se: Er P-kælder på Torvet en fejl?

Heller ikke Venstres spidskandidat, Steen Vindum, fortryder beslutningen om at bygge en parkeringskælder.

- Selvfølgelig gør det indtryk, at så mange synes, det er en dårlig idé. Jeg tror, vi ikke har været så gode til at kommunikere - det må vi øve os i at blive bedre til i fremtiden.

- Men når en erhvervsmand vil investere måske op mod en milliard i Silkeborg, så har jeg svært ved at sige nej, tak til det, fastslår han.

I modsætning til de fleste af sine byrådskollegaer er Enhedslistens Lene Fruelund modstander af den kommende P-kælder.

- Man kan komme ind til byen på mange måder - også uden den. Der er allerede nogle fine skilte, der viser, hvor mange ledige P-pladser, der er. Og der er altid ledige P-pladser i Midtbyen, forklarer hun.

Se mere i videoen øverst i artiklen.