Hugo Helmig aflyser alle sine koncerter

Den aarhusianske popstjerne Hugo Helmig aflyser alle sine koncerter i den nærmeste fremtid.

20-årige Hugo Helmig aflyser 13 koncerter i Danmark og ni i Tyskland. Foto: Nils Meilvang - Ritzau Scanpix

Den 20-årige danske popstjerne Hugo Helmig aflyser alle sine kommende koncerter, fordi han i den seneste tid har været i behandling for et misbrug.

Jeg har fået en personlig indsigt i løbet de sidste par måneder, som jeg bliver nødt til at tage alvorligt, også selvom det har mange omkostninger.

Hugo Helmig, musiker

Det skriver Ekstra Bladets netavis. Ifølge eb.dk drejer det sig om 13 koncerter i Danmark og ni i Tyskland.

- Jeg har fået en personlig indsigt i løbet de sidste par måneder, som jeg bliver nødt til at tage alvorligt, også selvom det har mange omkostninger. Det beklager jeg meget overfor både publikum og arrangører, og jeg kan kun håbe på deres forståelse for beslutningen, siger Hugo Helmig ifølge Ekstra Bladet i en pressemeddelelse.

- Der er ikke noget, jeg hellere ville, end at stå oppe på de store scener denne sommer – men jeg bliver simpelthen nødt til at fortsætte det arbejde med mig selv, som jeg har sat i gang, siger han.

Ifølge Hugo Helmigs manager, Jakob Sørensen, har hele misbruget været hårdt for sangstjernen, og aflysningerne er derfor den bedste løsning.

Læs også Trods kokainrus og nat i detentionen – Hugo Helmig skal spille i 'X Factor'

- Nu har vi sammen med Hugo vurderet, at resten af året skal investeres i det personlige arbejde, der er sat i værk, og som det ikke vil være sundt at afbryde med en ny række koncerter, siger manageren i pressemeddelelsen.

- Der er ikke nogen tvivl, om det her er den sværeste beslutning, Hugo har truffet i sin karriere. Han har det lidt som en skadet fodboldspiller på vej til en stor slutrunde: Han havde han håbet på at blive klar til at spille – men det er han altså ikke blevet. Det er den realitet, vi nu tager konsekvensen af.

Natten til d. 9. marts blev Hugo Helmig tilbageholdt af politiet, fordi han var kraftigt påvirket af kokain. Fredagen efter spillede han til X Factor. Foto: Martin Sylvest - Ritzau Scanpix

I marts blev Hugo Helmig ifølge Ekstra Bladet tilbageholdt af politiet fordi han var kraftigt påvirket af kokain og ikke kunne tage vare på sig selv. Han tilbragte derfor en nat i detentionen.

Manageren bekræftede på det tidspunkt over for Ekstra Bladet, at Hugo Helmig i det seneste års tid havde fået et tilbagefald i sit misbrug af kokain efter at have været i behandling for det.

Læs også Hugo Helmigs største øjeblik: Nu tager han næste skridt

Efterfølgende aflyste han en koncert i Vejle på grund af tilbagefaldet, men få dage senere fortsatte han sin planlagte turné med sit debutalbum "Juvenile".

Det var angiveligt Hugo Helmigs mor, Renée Toft Simonsen, der kontaktede politiet, da sønnen gik påvirket rundt i Aarhus.

Der er ikke nogen tvivl, om det her er den sværeste beslutning, Hugo har truffet i sin karriere.

Jakob Sørensen, manager for Hugo Helmig

Efter episoden har sangstjernen undskyldt over for sine fans på Instagram.

Det var planlagt, at Hugo Helmig skulle spille på Roskilde Festival, men festivalen oplyser på Twitter, at også denne koncert er aflyst.