Hubertusjagt uden vandgang

Alle kom helskindede over Giber Å

00:46

Foto: Arkivfoto

1 af 2

Den traditionsrige Hubertusjagt i Aarhus tiltrak masser af tilskuere i den efterårsklædte Marselisborg Skov.

Og som altid var de fleste stimlet sammen for at se ekvipagerne passere Giber Å, som er jagtens vanskeligste passage, hvor ryttere og heste risikerer en tur i vandet. I år måtte tilskuerne dog nøjes med at nyde synet af de flotte ekvipager. Alle ryttere kom nemlig over åen uden styrt og nogenlunde tørre.

- Det er en ommer, lød det fra en tydeligvis skuffet tilskuer efter den vellykkede passage.

Drabelige styrt er blevet sjældne

For år tilbage var risikoen for en dramatisk vandgang større: Den gang var der nemlig opstillet en forhindring, som hestene skulle hoppe over på vej ud i åen. Den har været fjernet i de senere år efter at ryttere kom ud for drabelige styrt, der blandt andet kostede brækkede skuldre.

Starten gik fra Moesgaard Museum klokken 10 til fanfarer fra et seks mands blæserorkester. Og efter at heste og ponyer havde gennemført jagten under hensyntagen til de særlige regler der gælder for en jagtridning, hvor man skal holde sig bag de leder, der spiller rollen som ræven, blev ekvipagerne sluppet løs i det opløb, hvor man finder årets hubertusvinder i henholdvis klassen for heste og klassen for ponyer.

I videoen øverst på siden kan du se ekvipagernes passage af Giber Å.