Hubertusjagt aflyst

Museum skal selv bruge pladsen.

Foto: Arkivfoto

Siden 1936 har flokken af galoperende ryttere i røde jakker været et tilløbsstykke for hundredevis af tilskuere ved Moesgård. Den tradition ser nu ud til at blive brudt.

På grund af den store interesse for det nyåbnede Moesgård Museum, har museet valgt at aflyse Hubertusjagten i år.

Jagten, som normalt foregår den første søndag i november, tager nemlig for meget plads fra området. Plads som museet vil bruge til parkeringspladser til museets publikum.

Hubertusudvalget, der står bag løbet, der skulle have været afholdt denne søndag, står uforstående overfor aflysningen.

- Vi er blevet så skuffet. Det er jo en tilbagevendende begivenhed, som har trukket mange mennesker til. Der kommer folk fra hele Midtjylland, fortæller medlem i Hubertusudvalget Lene Laursen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Sidste år måtte jagten flyttes til ridesportscenteret Vilhelmsborg syd for Moesgård på grund af byggeriet af det nye museum, men ifølge hubertusudvalget skulle dette års jagt gerne være planlagt i de vante rammer ved museet.

På Moesgård Museum har de dog ikke tænkt at lægge plads til jagten.

- Det er meget sent, at det kommer ind i planlægningen. Her i weekenden er vi nødt til at bruge vores gårdsplads til parkering til vores gæster, fortæller direktør ved Moesgård Museum Jan Skamby Madsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

På grund af den korte tidsfrist har udvalget ikke set andre muligheder, end at aflyse årets hubertusjagt.

- Vi har valgt at aflyse det. Museet melder så sent ud, at vi ikke kan nå at etablere det andre steder, siger Lene Laursen.

Udvalget ved endnu ikke, hvordan næste års hubertusjagt kommer til at se ud.