Hovedaktionær trækker sig: SK Aarhus lukker ned

Til sommer er det slut med håndbold på topplan i SK Aarhus

Foto: Ole Nielsen

SK Aarhus’ hovedaktionær har besluttet at trække sin støtte til klubben, når sæsonen er spillet til ende, hvorefter SK Aarhus afleverer sin licens tilbage til Skovbakken.

Det oplyser Aarhus-klubben onsdag.

Dermed vil håndboldklubben ikke være at finde i næste sæson i kvindernes bedste håndboldrække.

Læs også Trist SK Aarhus-træner: Noget af en mavepuster

SK Aarhus har onsdag meddelt, at hovedaktionæren Aktieselskabet CBH ved Claus Hommelhoff  har besluttet at indstille den økonomiske opbakning til klubben, som vil afvikle de økonomiske forpligtelser.

SK Aarhus oplyser, at holdet spiller sæsonen færdig, men at der ikke vil blive indgået nye spillerkontrakter for den kommende sæson, ligesom andre lønnede medarbejdere vil blive afviklet frem mod næste sommer.

- Der er ikke tale om, at selskabet går konkurs, som håndboldligaen tidligere har været plaget af, men derimod om, at de økonomiske forpligtelser afvikles i det tempo, som det kan lade sig gøre, skriver SK Aarhus i en pressemeddelelse.

Læs også Silkeborg-Voel henter profil hos østjyske rivaler

Aarhus-rigmanden Claus Hommelhoff gik ind i klubben tilbage i 2011, hvor en konkurs lå og truede. Siden har de sportslige resultater ikke været som forventet, ligesom andre store sponsorater er udeblevet.

Klubben oplyser, at det de seneste år ikke er lykkes at hente nok af de helt store sponsorer til klubben i en tid, hvor udgifterne på samme tid er steget.

- Konklusionen er, at det i den nuværende situation og med den nuværende sponsoropbakning ikke økonomisk er realistisk at drive klubben videre med professionelle ligaspillere, skriver klubben.

Cheftræner i SK Aarhus Jesper Holmris kalder situationen for super, super trist. Det kan du læse mere om her.