Hou er en smuk havneby

Indstillet til landsbypris i 2013

Foto: Morten Rasmussen

Hou bør modtage Region Midtjyllands landsbypris næste år. Det mener den lokale aktionsgruppen LAG - Odder, der kæmper for at skabe vækst i Odder Kommune.

Aktionsgruppen har indstillet Hou til landsbyprisen under sloganet "Landsbyen voksede op og blev en smuk havneby". I indstillingen lægger formand Bjarne Skipper blandt andet vægt på, at der i Hou findes en lang række frivillige, der sammen med foreninger og klubber kæmper for at skabe liv i byen.

Derudover har den lokale højskole fået en multihal, efterskolen har opført elevboliger, og Odder Kommune har bevilget penge til en ny kyststi.

- Vi mener, Hou skal indstilles til prisen i 2013, da der i tiden gennemføres flere større og mindre projekter og initiativer, der tilsammen viser en dynamisk landsby i rivende udvikling - et sted, der er godt at bo og som på lang sigt vil være attraktiv for både unge og ældre, siger Bjarne Skipper i en pressemeddelelse til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Et ekspertudvalg afgør i februar, hvilken by der skal have landsbyprisen 2013. Prisen på 150.000 kr. overrækkes i april eller maj.