Hotdogs til hjemløse

Organisation bag nyt initiativ

Når sneen falder, og kulden for alvor rammer, bliver livet som hjemløs først rigtig svært. Derfor har Organisationen Hjemløs i Aarhus nu valgt at hjælpe de hjemløse på en ny og alternativ måde.

- I forbindelse med vores julefest sidste år gav vi 50 gavekort på hotdogs, og det var en kæmpe succes, så det gav os inspirationen til at komme med en ny idé, fortæller medarrangør hos Hjemløs i Aarhus, Rikke Sejthen, til TV 2 | ØSTJYLLAND

Hjemløs i Aarhus har kigget mod USA, hvor mange kaffebarer benytter sig af konceptet ?en gemmer?, som kort sagt betyder, at kunder kan gå ind og købe to kopper kaffe, men kun får en med. Den anden kop kan så gå til en hjemløs, der kan komme forbi og få en kop kaffe uden at skulle betale for den.

Hotdogs frem for kaffe

Idéen inspirerede Rikke Sejthen, men i stedet for kaffe faldt valget på hotdogs.

- Det er ikke fordi, vi kan løse deres problemer ved at give dem en hotdog, men vi ved, at de bliver rigtig glade for at kunne få noget at spise, fortæller hun.

Ifølge Rikke Sejthen ligger der også en bekvemmelighed i denne måde at give mad til hjemløse på.

- Det er nemmere for dem, end hvis de skulle ind på en café og sætte sig. De kommer tit forbi en pølsevogn alligevel, og vi oplever, at pølsemænd ofte allerede har god kontakt til de hjemløse, fortæller hun.

To pølsevogne med på ideen

Indtil videre er to pølsevogne gået med på idéen, så kunder i den travle juletid vil kunne donere en hotdog, men interessen kommer nu ind fra hele landet. Og det er et koncept, der vil falde på et tørt sted.

- Vi oplever en stor interesse fra pølsevogne i hele Danmark, som gerne vil være med, og hvis man skal se på interessen fra de hjemløse sidste år, så bliver det helt sikkert en succes, fortæller Rikke Sejthen.

Selvom Rikke Sejthen ikke har gjort ret meget for at sælge ideen, så er de første hotdogs allerede givet ud, og konceptet spreder sig.

Indtil videre er det hos pølsemanden på Lille Torv og Børnenes Kontor ved Rådhuspladsen i Aarhus, at generøse østjyder kan hjælpe de hjemløse med en hotdog.

Skaber debat på Facebook

På Hjemløs i Aarhus' side på Facebook er debatten om initiativet begyndt, og her er der delte meninger.

- (?) Jeg vil ikke give en 50'er for en hotdog for at en hjemløs, som selv har masse penge til mad og drikke, da de jo ikke betaler husleje eller vand eller varme. Må de jo have en fin økonomi, skriver en bruger på gruppens facebookopslag.

Han er ikke den eneste, der undrer sig lidt over det nye tiltag.

- Hvordan beviser man, at man er hjemløs? Tror, man kan score sig et par gratis hotdogs på den regning, hvis man ikke har samvittighed, skriver en anden.

For langt de fleste bliver ideen om at kunne gemme en hotdog til hjemløse dog modtaget meget positivt.

- Jeg spiser ikke den slags. Ideen er dog super, og kommer jeg forbi en pølsevogn, er der to dogs til afhentning, skriver en bruger på Facebook.

En anden skriver:

- Sådan. Får helt lyst til en hotter og en gemmer. Et sæt, tak! Vi ses i pølsevognen!

Interessen for at få udbredt konceptet er også enormt. Flere opfordrer i tråden til at finde flere steder i Østjylland, hvor konceptet kan udvikles. Både til caféer og restauranter, men også til andre dele af landet.

Du kan komme med din holdning til initiativet på TV 2 | ØSTJYLLANDS side på Facebook her.