Hospitaler holder længe åbent

Skal være hurtigere til at udrede patienter

Fra på tirsdag holdes lyset tændt i hospitalernes ambulatorier til langt efter normal lukketid.

Det sker, fordi patienter fremover har ret til at blive udredet inden for 30 dage. For at det er muligt, er det nødvendigt at forlænge åbningstiden.

Hospitalerne vil derfor hver tirsdag holde åbent om aftenen i en række af ambulatorierne.

- Det er virkelig med stor glæde, vi nu kan tilbyde patienterne, at de kan få afklaret, hvad de fejler og hvad vi kan gøre for dem inden for en måned. Jeg tror, det vil fjerne mange unødige bekymringer og også sikre, at vi kan træde til med hjælp meget hurtigere, der hvor det virkelig er vigtigt, siger formand for regionsrådet i Region Midtjylland, Bent Hansen (S), i en pressemeddelelse.

Se: Alvorligt syge får døgnvagt

For regionens hospitaler har det været en kæmpe udfordring, at kunne udrede patienterne inden for en måned. En lang række initiativer er gået forud for aftenhospitalet, for at få kortet af på ventelisterne. Eksempelvis er ventelisten i Silkeborg for ekkokardiografi, en undersøgelse af hjertet, bragt ned fra 21 til 0 uger inden for det seneste halve år.

- Vi er altså i land - eller så godt som - på langt de fleste områder. Men inden for visse specialer har vi stadig udfordringer, som vi arbejder på at få løst, siger formand for regionsrådet i Region Midtjylland, Bent Hansen (S), i en pressemeddelelse.

Det gælder blandt andet indenfor kardiologi, neurologi og urinvejs-sygdomme.

Udredningsretten på 30 dage kommer til at gælde for alle patienter med undtagelse af de akutte patienter, psykiatriske patienter og patienter med alvorlige sygdomme, som i forvejen er omfattet af en ventetidsgaranti.