Horsens-uafgjort trods udvisning

Trods en mand i undertal var AC Horsens tæt på sejr over Sønderjyske

Efter tre 0-0-kampe i træk beviste oprykkerne fra AC Horsens søndag, at holdet kan bidrage med andet end målløse superligakampe, da det hjemme blev 1-1 mod Sønderjyske.

Horsens var trods en mand i undertal i lidt over en halvleg tæt på sejren, men med små 10 minutter tilbage af opgøret måtte et hårdt kæmpende hjemmehold se Sønderjyskes indskiftede tyske angriber Mustafa Kucukovic sørge for 1-1 med en god afslutning.

Det kunne især Horsens-forsvarsspilleren Nabil Aslam ærgre sig over. Han så direkte rødt mod slutningen af første halvleg for en tackling på Sønderjyske-angriberen Quincy Antipas.

Heldigvis for Aslam var det netop ham selv, der havde fået gang i Horsens' målscoring igen. Efter lidt over et kvarters spil stod han placeret det rette sted ved en dødbold, og Aslam kunne få sekunder senere lade sig fejre.

Giftig kontra

Aslam havde til gengæld svært ved at fejre noget som helst eller følge med, da Quincy Antipas mod første halvlegs slutning blev sendt mod Horsens-målet i en giftig kontra.

Horsens-målscoreren fangede først den hurtige Antipas i straffesparkfeltet. Aslams tackling gav foruden det røde kort også gæsterne et straffespark.

Kenneth Fabricius' svage forsøg fra 11-meter-pletten reddede Søren Jochumsen dog uden det store besvær.

En udligning på det tidspunkt havde sikkert gjort Sønderjyske godt, for holdet havde efter pausen fortsat svært ved at producere noget, der for alvor var farligt. Der er en grund til, at holdet er blandt ligaens dårligste til at score mål.

Nemmere blev det heller ikke af, at Horsens-holdet er bygget op omkring en solidt defensiv og en hårdt arbejdende midtbane med de tidligere Brøndby-spillere Martin Retov og Martin Spelmann.

Men ingen af dem kunne stille noget op mod udligningen. Begge hold befinder sig dermed fortsat i midterfeltet og kan ikke kalde sig fri for nedrykning endnu.

AC Horsens-SønderjyskE 1-1 (1-0)

1-0 Nabil Aslam (18. minut)
1-1 Mustafa Kucukovic (80. minut)

Udvisning: Nabil Aslam, AC Horsens (41.)

Tilskuere: 4.048