Horsens trak Lissabon

Der venter en hård modstander i Europa League

For at nå Europa League skal AC Horsens besejre Sporting Lissabon, mens FC Midtjylland møder Young Boys.

De danske superligaklubber AC Horsens og FC Midtjylland er blevet en anelse klogere på deres europæiske skæbne. 

I den afsluttende playoff-runde til Europa League møder AC Horsens portugisiske Sporting Lissabon, mens FC Midtjylland skal til Schweiz, hvor de står over for Young Boys med danske Michael Silberbauer i truppen.

Særligt AC Horsens kommer på en overordentlig stor opgave mod portugiserne, der i sidste sæson nåede hele vejen til semifinalen i Europa League og besejrede blandt andre Manchester City på vejen dertil.

I semifinalen tabte hovedstadsklubben til spanske Bilbao.  Noget tyder da også på, at portugiserne har et godt tag på danske hold, da Brøndby i sæsonen 2010/11 blev sendt ud af kvalifikationen til Europa League med et sammenlagt nederlag på 2-3.

FC Nordsjælland er de seneste to sæsoner blevet slået af portugiserne i den europæiske turnering. I det seneste møde i august sidste år blev det 0-0 hjemme på Farum Park, mens Sporting vandt 2-1 i Lissabon.

Inden lodtrækningen var begge danske klubber sikre på at undgå storklubberne Liverpool og Inter, som umiddelbart er de mest skræmmende hold i den afsluttende playoff-runde. 

Det stod klart, efter at Uefa tidligere fredag inddelte holdene i seedningspuljer, hvor danskerne altså blev placeret, så de undgik de allerværste hold.

AC Horsens kunne have trukket Bordeaux, Hapoel Tel Aviv, Levante og Sparta Prag, men fik altså det måske stærkeste hold i form af Sporting Lissabon.

FC Midtjylland havde Metalist Kharkiv, Trabzonspor, Hannover og Marseille ud over Young Boys i sin bowle, hvorfra Michael Silberbauer og Young Boys i hvert fald ikke var den farligste modstander.

Begge danske hold starter efter planen hjemme og slutter ude.  Første opgør spilles 23. august, mens der er returkamp 30.  august.