Horsens tager point fra FCK

AC Horsens viste gode takter og spillede 1-1

En tredjedel henne i sæsonen kan FC København fortsat kalde sig for ubesejret i Superligaen. Men det er tvivlsomt, om københavnerne er tilfredse efter lørdagens superligakamp på udebane mod AC Horsens, der endte 1-1 på mål af FCK's Andreas Cornelius og Horsens-angriberen Jude Nworuh.

AC Horsens spillede generelt fint op med københavnerne. Det var tydeligt, at Horsens-træner Johnny Mølby instruerede sine spillere i at turde stå højt, når københavnerne spillede bolden op, og det gav pote.

Det stædige Horsens-pres førte til en række boldtab af FCK'erne, der flere gange mistede bolden midt på banen. Samtidig gjorde hjemmeholdets angrebsduo, Jude Nworuh og Ken Fagerberg, sig godt bemærket ved at holde klogt fast i bolden, når den kom op på modstanderens banehalvdel.

De positive takter førte dog sjældent til de helt store chancer, og efter et kvarter var det så superligaduksene, der var lige ved og næsten. Cesar Santin fik bolden i mål, men brasilianeren blev dømt offside.

Klassisk FCK-angreb

Godt 10 minutter senere kom københavnerne dog foran på det, der har vist sig at være en klassisk opskrift for FCK i denne sæson.

Lars Jacobsen kom i et overlap i højre side, slog bolden ind i feltet til angrebskometen Andreas Cornelius, som i sikker stil headede bolden ind til 1-0. Cornelius' 11. træffer i denne superligasæson.

Den føring skulle dog ikke holde i mere end fem minutter, før en velspillende Jude Nworuh udlignede til 1-1, da han ved bageste stolpe kunne rette en afslutning af ind bag Johan Wiland i FCK-målet.

FC København kom stærkt ud til anden halvleg, og havde skarpheden og heldet været med vicemestrene, kunne de have været foran med to inden for de første fem minutter efter pausen.

I stedet kæmpede "Den Gule Fare" sig tilbage i kampen, og igen og igen var det hjemmeholdets angrebsduo, der voldte problemer i FCK's midterforsvar.

Til slut var der store chancer til både hjemme- og udeholdet, men det blev ved 1-1.

FCK topper Superligaen med 24 point, mens Horsens ligger midt i rækken med 14 point efter 11 kampe.