Horsens tabte på heden

AC Horsens tabte til FC Midtjylland i chancefattig kamp

Midtbaneprofilen Martin Spelmann blev skadet i mandagens udekamp mod FC Midtjylland. Foto: badenfoto.dk

Superligaklubben AC Horsens tog mandag aften hjem tomhændede hjem fra Herning, efter at de på udebane havde tabt 0-1 til FC Midtjylland.

Hjemmeholdet pressede i store dele af kampen gæsterne fra Horsens, men det var først i slutfasen af kampen, at det lykkedes at omsætte overtaget til mål.

I begyndelsen så det ellers ud til, at begge hold gerne ville have de tre point, som kunne give en solid ballast i toppen.

Men de farligste forsøg i startfasen var et frispark i hver sin ende af banen som henholdsvis Martin Retov og Jakob Poulsen sparkede over mål.

Som kampen skred frem, blev FC Midtjylland dog mere dominerende.

Hjemmeholdet havde bolden mest, og midtbanen med velspillende Izunna Uzochukwu og Jakob Poulsen erobrede mange bolde og styrede offensiven fint.

Det lykkedes dog ikke midtjyderne at spille sig frem til mange chancer.

Horsens-defensiven stod stærkt med mange folk bag bolden og forhindrede på den måde FCM i at være farlige. Skulle der alligevel komme skud mod mål, var Søren Jochumsen klar.

Ikke meget at lave
I den anden ende var der til gengæld ikke meget at lave for Jonas Lössl i FC Midtjylland-målet, der kun kom på arbejde, når AC Horsens en sjælden gang satte en kontra i gang.

Gæsterne skabte stort set ingen chancer i løbet af kampen.

Det var i det hele taget en chancefattig affære. FC Midtjylland prøvede, men kunne ikke, mens Horsens i store dele af kampen spillede som et hold, der var tilfreds med et point.

Men med et kvarter tilbage af kampen, lykkedes det endelig for FC Midtjylland at komme foran, da Sylvester Igboun lagde bolden ind i feltet, hvor indskiftede Jonas Borring relativt ubesværet kunne heade midtjyderne i front.

I slutfasen forsøgte Horsens at jagte en udligning, men heller ikke da man havde mest brug for det, lykkedes det at skabe en stor målchance.

Dermed vandt FC Midtjylland helt fortjent med 1-0 og ligger nu nummer to i Superligaen efter FC København.

FCM-Horsens 1-0 (0-0)

1-0 Jonas Borring (74. minut)

Tilskuere: 8.050