Horsens tabte på Brøndby Stadion

Silkeborg IF nyt bundhold i Superligaen

AC Horsens har normalt et godt tag på Brøndby IF på udebane. Alligevel endte søndagens sene superligakamp på Brøndby Stadion med et nederlag på 0-2 til de hårdt trængte københavnere.

Sejren blev skabt på en flot og velspillet anden halvleg af Brøndby, hvor Dennis Rommedahl og Simon Makienok Christoffersen sørgede for målene.

Brøndby bragte sig foran 1-0 seks minutter inde i anden halvleg. Og det var på et af de få effektive offensive midler, bundholdet er besiddelse af.

Den høje og fysisk stærke Brøndby-angriber Simon Makienok Christoffersen fik bolden i lufthøjde og tæmmede den først med brystet og lagde den med hovedet til rette for Dennis Rommedahl, som huggede den fladt i mål.

Det var landsholdsspillerens første sæsonmål for Brøndby, og det er alt for lidt fra den ellers rutinerede og hurtige kantspiller.

Simon Makienok Christoffersen øgede til 2-0 et kvarter senere, da et passivt og tyndt Horsens-forsvar ikke var i stand til at stække den tidligere HB Køge-topscorer.

Fuldt fortjent Brøndby-sejr

Sejren til Brøndby var fuldt fortjent, for hjemmeholdet spillede sig frem til langt de fleste chancer og havde også bolden mest.

Det kunne være endt med en større sejr, hvis Quincy Antipas havde været skarpere på de chancer, han fik. Hele to gange ramte uheldige Antipas træværket.

Mens anden halvleg var underholdende og chancerig, så var første halvleg en ren ørkenvandring fra begge mandskaber, som spillede med livrem og seler.

Det blev dog til et godt forsøg fra Brøndbys Mathias Gehrt efter 25 minutter, men Horsens' Morten "Molle" Rasmussen fik reddet bolden, der var på vej ind over stregen.

Der var blot dukket 5299 tilskuere op til kampen. Det var det laveste tilskuerantal for Brøndby på hjemmebane i Superligaen siden hjemmekampen mod Ikast i juni 1994.

De få loyale publikummer støttede dog Brøndby gennem hele forestillingen, og de fik tre sjældne og vigtige point i belønning.

Brøndby avancerer en enkelt plads i bunden af rækken, hvor Silkeborg nu er nummer sjok med 14 point. Brøndby har 16 point og er nu kun et point efter Sønderjyske over nedrykningsstregen.