Horsens rykker ned

Den Gule Fare må en tur i 1. division

Søndag var en trist dag for østjysk superligafodbold. Sammen med Silkeborg IF skal AC Horsens ned i landets næstbedste række.

Det var på forhånd afgjort, at Silkeborg rykker ned 1. division, men hjemme på Casa Arena kunne Horsens selv afgøre, om de skulle blive i Superligaen og samtidig sende modstanderholdet - Brøndby IF - ned. Kravet var en AC Horsens-sejr.

Men sådan gik det ikke. I de døende minutter fik de dødsstødet af Brøndby, som selv redder sig en sæson mere i Superligaen.

Kampen bølgede ellers frem og tilbage, men ind ville bolden ikke i Brøndby-målet. Johnny Mølbys tropper formåede ellers at være en trussel mod Brøndbys mål med flere nærgående forsøg.

Reddede på stregen

Dramaet kom for alvor til de over 9.000 tilskuere med under tyve minutter igen.

Brøndbys bedste spiller i foråret, Quincy Antipas, fik fejlagtigt rødt kort af dommer Jakob Kehlet. Den afrikanske angriber modtog sit andet gule kort, da en Horsens-forsvarer kom først på bolden og blev strejfet af Antipas.

Det udløste en hektisk afslutning for Brøndby, der sendte fyrtårnet Dario Dumic på banen i forsøget på at overleve med fysikken som våben.

Det var i første omgang forsvareren Jens Stryger Larsen, der blev den helt store redningsmand, da han sprællede på strejen og reddede et hovedstød fra Alexander Juel.

I stedet scorede Brøndbys Lebogang Phiri i den modsatte ende af banen. Bundgyseren endte dermed 1-0 til gæsterne