Horsens overvandt voldsomt pres og fik alle tre point

AC Horsens fightede sejren hjem på udebane i Odense. Hallur Hansson scorede kampens eneste mål efter 28 minutter

Foto: Claus Fisker - Scanpix

Foto: Claus Fisker - Scanpix

Foto: Claus Fisker - Scanpix

1 af 3

Om man ligefrem kan kalde det en sejrsstime er måske for meget sagt, men ikke desto mindre har AC Horsens nu vundet to kampe i streg. Søndag eftermiddag var det på udebane mod OB, at de gulblusede hev en smal 1-0 sejr med hjem til det østjyske. Men det holdt hårdt. 

OB var klart mest på bolden, og hele kampen igennem styrede fynboerne spillet. Flere gange lykkedes det da også værterne at tilspille sig fine muligheder, men de blev alle spildt. Og så var Horsens skarpe og kyniske.

Det var en tydelig tilfreds Bo Henriksen, der jublede ved Horsens' scoring. Foto: Claus Fisker - Scanpix

Efter en periode i midten af 1. halvleg med voldsomt pres på østjydernes defensiv, blev Andre Bjerregaard sendt af sted i et kontraangreb, og her fandt han færingen Hallur Hansson, som flot sparkede udeholdet foran. Det var stik mod spil og chancer, men sådan er fodbold nu engang.

Op på femtepladsen
Hallur Hansson, der er kommet til fra Vendsyssel inden sæsonen, spillede en fin kamp, og sammen med de øvrige Horsens-folk kæmpede han bravt i alle 95 minutter.

Tendensen med OB på bolden og med spilovertaget fortsatte i 2. halvleg, men Horsens lurede på kontraerne. Derfor bølgede spillet da også i lange perioder frem og tilbage. Hjemmeholdet satte alt ind for at få udligningen, imens Horsens fightede i bedste Bo Henriksens stil for at holde føringen.

Læs også Horsens-træner efter første sejr: En kæmpe forløsning

Og det lykkedes. På trods af en hektisk slutfase med flere nærgående forsøg til OB formåede fynboerne ikke at sende bolden ind bag en velspillende Nicklas Dannevang. 0-1 stod der derfor på måltavlen ved dommer Michael Tykgaards sidste fløjt.

Med sejren bevæger Horsens sig helt op på femtepladsen i Superligaen. Dog har både AGF og FC Midtjylland mulighed for at kravle over de gule senere i aften.