Horsens kører grønt og lyserødt

Miljø-rigtige alternativer til limousinerne

Europaminister Nicolai Wammen (S) har valgt en el-bil under besøget i Horsens.

De mange deltagere i EU-topmødet i Horsens skal have tilbuddet om at køre grønt og lyserødt, for ud over de omkring 100 Audi-limousiner, der stilles til rådighed for mødedeltagerne, er der også tilbud om at låne el-biler og lyserøde genbrugscykler. 

- Vi er i fuld gang med forberedelserne og bestræber os på at gøre EU-formandskabsmøderne så bæredygtige som muligt. Blandt andet er Jobcenter Horsens i gang med at klargøre 100 lyserøde genbrugscykler, som gæsterne kan benytte kvit og frit under opholdet. Også elbiler stilles til rådighed, fortæller Charlotte Walkusch, der er EU-projektkoordinator i Horsens Kommune, i en pressemeddelelse.

Elbilen skal blandt andet transportere europaminister Nicolai Wammen (S) rundt under hans besøg i Horsens. Sammen med borgmester Jan Trøjborg (S) bliver han først kørt til Fængslet - det tidligere statsfængsel - hvor han får en eksklusiv rundvisning.

Dernæst går turen til Forum Horsens. Her er der rundvisning, og europaministeren får også mulighed for at mødes med folkene bag EU-formandskabsplanlægningen.