Horsens klar til pokalfinale

Skal møde FCK i Parken

Foto: badenfoto.dk

AC Horsens har spillet sig frem til pokalfinalen i dansk fodbold for første gang nogensinde.

Det står fast efter torsdagens 1-0-sejr over HB Køge på hjemmebane. Samlet betyder det, at AC Horsens sejrer med 3-2 i semifinaledysten efter 2-2 i den første kamp i Herfølge.

I returkampen blev Jeppe Mehl matchvinder kort før tid i en kamp, som hjemmeholdet dominerede.

AC Horsens burde allerede i første halvleg af torsdagens kamp have bragt sig foran med 1-0, måske 2-0, men afslutningerne fra for eksempel Johan Absalonsen var for dårlige. Absalonsen missede igen efter pausen, hvor AC Horsens dominerede videre.

Horsens sad på kampen
Med 0-0 ved pausen kunne HB Køge, der er bundprop i Superligaen, hvor AC Horsens er treer, stadig drømme om en finaleplads. Der skulle kun et mål til. Men AC Horsens sad totalt på kampen og styrede begivenhederne.

Forståeligt nok gik AC Horsens-træner Johnny Mølby til tider lidt rastløs rundt på sidelinjen, for hjemmeholdet havde svært ved at lukke kampen, hvilket formentlig ville være sket med et enkelt mål.

Ikke meget tydede dog på, at HB Køge kunne score. Udeholdet havde simpelthen ikke nok offensive aktioner, men med stillingen 0-0 var der altid chancen for en pludselig scoring ud af ingenting.

Udsigt til Europa League
I slutfasen rykkede HB Køge-spillerne længere frem på banen, hvilket gav AC Horsens den afgørende kontra, som Jeppe Mehl scorede på.

Finalepladsen betyder også, at AC Horsens formentlig kan se frem til at spille Europa League efter sommerferien.

Modstanderen i pokalfinalen Kristi himmelfartsdag i Parken bliver nemlig FC København, som for tiden fører Superligaen, og slutter FCK i top-2, så er AC Horsens klar til et europæisk eventyr, selvom det skulle ende med et finalenederlag.

FC København spillede sig i finalen onsdag aften trods et 3-4-nederlag til Sønderjyske i Haderslev. Samlet blev det 4-4 mellem de to hold, og dermed gik FCK videre på reglen om flest scorede udebanemål efter en 1-0-sejr i Parken i sidste uge.