Horsens IC tabte for første gang i sæsonen

Østjyderne tabte overraskende til Hørsholm 79ers

Foto: Kim Haugaard - Scanpix

Mesterholdet Horsens IC har været flyvende denne sæson i Basketligaen. Før lørdagens kamp mod Hørsholm 79ers havde den østjyske klub vundet de første ni kampe i sæsonen, og det var dermed en oplagt chance for Horsens IC for at gøre det til 10 i træk.

Men sådan skulle det ikke gå i Forum Horsens denne lørdag, for Hørsholm formåede faktisk at overraske mod mestrene.

Kampen startede ellers som planlagt for Horsens, der efter første periode var foran med 18-16. Horsens fortsatte med at dominere i anden periode, og kunne derfor gå til pause med stillingen 37-30. 

Læs også Basket-ekspert: Bakkens CL-kvalifikation er historisk stort

Efter pausen gik det dog helt galt for Horsens, der ellers har fejet alt modstand af vejen i denne sæson. Horsens tabte tredje periode med 9 point og var således bagud med 48-50 før sidste periode.

I fjerde periode fortsatte 79ers storspillet, de fandt frem i tredje periode, og det gjorde det i den grad svært for Horsens at komme tilbage i kampen. De må derfor se sig slået for første gang i sæsonen. Kampen endte 64-74 til Hørsholm 79ers.

Topscorer i kampen for Horsens blev Iffe Lundberg med 19 point. For Hørsholm toppede amerikanske Marvin Dominique også med 19 point.

Horsens ligger på trods af nederlaget stadig nummer 1 i Basketligaen. De er to point foran aarhusianske Bakken Bears, der har spillet en kamp mindre. 

00:19

VIDEO: Jublen kunne bryde løs, da Horsens IC tidligere på året vandt det danske mesterskab.

Luk video