Horsens hitter

Byen er populær blandt unge børnefamilier

01:53

1 af 2

Mens der i de fleste østjyske kommuner bliver fætte børn, forholder det sig stik modsat i Horsens Kommune.

Her er der i løbet af de seneste fem år blevet to procent flere børn og unge under 18 år.

Fremgangen skyldes ikke, at de lokale beboere får flere børn end andre steder i Østjylland. Det er derimod lykkedes Horsens at trække en række nye børnefamilier til området.

- Det er tilflytning. Vi har almindelige fødselsrater i Horsens. Vi er ikke mere fertile, end man er andre steder. Det er tilflytning af unge børnefamilier, siger direktør i Horsens Kommune Peter Sinding Poulsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Man har haft fokus på at etablere vuggestuepladser. Det efterspørges af børnefamilier. Man har prøvet at skabe muligheder for, at unge familier kan etablere sig, så de kan bygge et hus på en grund, der er til at betale.

TV 2 | ØSTJYLLAND har mødt en af de unge børnefamilier, der har valgt at slå sig ned i huset. Ifølge dem er det primært Horsens' centrale placering, der er årsag til valget.

- Vi kan komme til Fredericia på en halv time, og min kone kan komme til Brædstrup på 20 minutter. Vi kan komme til Aarhus på en halv time også, forklarer Rasmus Juncher, der bor i et nyt kvarter kun få kilometer fra motorvejen.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.