Horsens har vokseværk: Vi vil have borgerne med på råd

Infrastrukturen i Horsens Kommune halter bagefter, og flere nye store udviklingsprojekter er i støbeskeen - derfor afholder kommunen nu borgermøder

01:00

"Horsens vokser".

Så kort kan udviklingen i Østjyllands trejdestørste by beskrives. Ordene kommer fra Horsens Kommune, som har døbt en række borgermøder den kommende tid netop "Horsens vokser".

Anledningen er, at kommunen står over for den helt store tur, når det kommer til byudvikling. 

Læs også Seks østjyske veje i spil: Her kan der komme stærekasser op

For 500 millioner kroner skal infrastrukturen i særligt Horsens by opgraderes. Lige nu er situationen, at vejene ikke kan følge med - de er nemlig ikke bygget til kommunens store befolkningsvækst:

- Det sker samtidig med, at vi også gerne vil have vækst i de mindre byer. Det er det, vi gerne vil bruge borgermøderne til. Både at få en god dialog og få indspark til os om, hvordan vi kan arbejde videre med nogle gode tanker fra borgerne, siger borgmester Peter Sørensen (S) til TV2 | ØSTJYLLAND.

Store projekter på vej

Ifølge Horsens-borgmester Peter Sørensen er det mange års hårdt arbejde, som har båret frugt, hvad angår det stigende indbyggertal. 

Læs også Utraditionelt samarbejde får børn til at tabe sig

Derfor er det nu også på tide, at politikerne finder løsninger på, hvordan byen og kommunen kan indrettes derefter. 

Der er blandt andet gang i en udvikling af Horsens Havn, hvor to store, nye højhuse, "Geiserne", som netop er blevet indflytningsklare, er første skridt på vejen.

Derudover er der planer om at omdanne en stor grund foran Horsens Banegård til kæmpe uddannelsescampus, og der har været drøfter planer for en reetablering af åen - på samme måde, som det gar været tilfældet i Aarhus. 

Planerne vil alle blive præsenteret på borgermøderne, som afholdes på Horsens Ny Teater.

I videoen øverst i artiklen kan du høre et interview med borgmester i Horsens Kommune Peter Sørensen, som fortæller om borgermøderne. 

Her kan du få et overblik over datoerne for infomøderne

Tirsdag den 28. februar kl. 8.30-10.30
Tirsdag den 7. marts kl. 19.30-21.30
Mandag den 20. marts kl. 19.30-21.30
Mandag den 27. marts kl. 16.00-18.00
Tirsdag den 28. marts kl. 8.30-10.30
Onsdag den 29. marts kl. 12.30-14.30
Tirsdag den 4. april kl. 19.30-21.30

Kilde: Horsens Kommune.

Det er på grunden her ved Andreas Steenbergs Plads i Horsens, at der er planer om at opføre et samlet område for flere af byens uddannelsesinstitutioner.