Horsens-firma udsat for svindel

To mistænkes for bedrageri for otte millioner kr. 

Efter 17 måneders efterforskning er politiet klar til at rejse tiltale i en sag, hvor et firma i Horsens er blevet lænset for omkring otte millioner kroner af en tidligere direktør med hjælp fra en bogholder.

Politiadvokat Jan Østergaard, Sydøstjyllands Politi, oplyser, at tiltalen bliver rejst inden årets udgang. 

Svindlen er gået ud over firmaet Injector Trawldoors, hvis kurator efter en konkurs 10. juni 2010 anmeldte direktøren og bogholderen for flere forskellige former for økonomisk kriminalitet.

Den 9. november blev anmeldelsen udvidet til svindel for et millionbeløb. Svindlen var foregået gennem et færøsk investeringsselskab.

Politiet har rejst sigtelser for 18 forhold til tilsammen omkring otte millioner kroner. Efterforskningen har vist, at pengestrømmene ud af Injector Trawldoors og det færøske investeringsselskab er gået via direktørens private konti. 

Direktøren og bogholderen er under efterforskningen blevet bortvist af bestyrelsen. Ingen af dem har ønsket at lade sig afhøre af politiet eller tage stilling til sigtelserne.

- Jeg har udpeget en erfaren anklager til sagen, og vi går efter en følelig straf til direktøren og bogholderen, siger Jan Østergaard.

Han forventer, at sagen kommer for retten i første halvår af 2012.