Horsens er blevet bedre til at sortere affald

Knap 40 procent af husholdningsaffaldet blvier genanvendt i Horsens

1 af 2

Borgerne i Horsens er blevet bedre til at sortere deres affald. Det er godt et år siden, at Horsens Kommune indførte sin nye affaldssorteringsordning.

Før den nye affaldssorteringsordning trådte i kraft, blev 18  procent af affaldet sorteret fra til genanvendelse mod 38 procent i 2016, hvor det meste af kommunen er kommet på den nye affaldsordning.

Læs også Affald: Horsens' huller er store nok

- Vi regner med at kunne komme længere op. Vi mangler stadig 20 procent af husstandene i midtbyen. Og så regner vi med at begynde at samle madaffald i grønne poser i stedet for papirposer, siger Anne Dorthe Christensen, Affald og Trafik, Horsens Kommune til tv2oj.dk

Hun peger på, at der stadig er mange områder at arbejde med, når det kommer til at få borgerne til at sortere affaldet..

Læs også Ny affaldssortering lider af pladsproblemer

- Rigtig mange putter plastikposer ned i beholderen til emballage. Vores anlæg kan ikke håndtere blød plastik. Folk gør det i en god mening, når de smider posen med rugbrød ned i beholderen, men vi kan ikke håndtere det. Det skal vi have formidlet bedre ud, siger Anne Dorthe Christensen.

Når affaldet er sorteret fra, kan det ende i vidt forskellige produkter. Eddikedunke kan for eksempel blive til vejreflekser og dåser til nye dåser. Madaffaldet bliver omsat til gas, mens det restmateriale, der kommer ud af forgasningen, kan bruges til gødning på markerne.