E45: Horsens-borgmester påpeger vigtigheden af en masterplan

Borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen (S), er glad for udsigten til en udvidelse af E45, men han efterspørger en masterplan

01:18

Regeringen har netop offentliggjort et udspil, der skal sikre en udvidelse af den østjyske motorvej mellem Aarhus og Skanderborg. Det vækker i første omgang også begejstring længere sydpå i Horsens, men der er også et men.

- Jeg er meget tilfreds med, at regeringen har besluttet at gå i gang med at udvide motorvejen på den mest åbenlyse strækning. Det betyder meget for Horsens Kommune og for hele Østjylland, at infrastrukturen og vores livsnerve E45 bliver styrket, siger borgmester Peter Sørensen.

Læs også DI: Behov for større planer for udvidelse af motorvej

Han pointerer, at Østjylland er et område med meget industri, og i øjeblikket er det landets vækstområde nummer to. Derfor er det ifølge ham afgørende at investere i infrastrukturen.

- Men det er også vigtigt med en masterplan for motorvejen fra Randers i nord til Vejle i syd. Det er dog fornuftigt at starte med den her etape, for gravede man hele E45 op, ville alt gå i stå, forklarer borgmesteren.

Du kan se hele interviewet med ham øverst i artiklen.