Horsens-borgmester om 2017: Flere borgere skal uddannes

- Generelt har Hosens haft en social slagside på en lille gruppe borgere, der desværre ikke er kommet med på uddannelsesvognen

02:30

Borgmesteren i Horsens fortalte søndag i TV2 | ØSTJYLLAND om, hvad han vil arbejde for i 2017.

- Der er mange spændende planer i Horsens i 2017, siger borgmester i Horsens Kommune Peter Sørensen (S).

Blandt andet at skabe et uddannelsescampus omkring Horsens Banegård, fornyelse af midtbyen og en infrastruktur med nye omfartsveje.

Læs også Borgmester om 2017: Væksten skal ikke køre forbi Silkeborg

Derudover skal borgerne i Horsens være bedre uddannede.

- Generelt har Hosens haft en social slagside på en lille gruppe borgere, der desværre ikke er kommet med på uddannelsesvognen, siger Peter Sørensen.

- Kulturen i visse hjem har ikke været uddannelse, fordi man har kunnet gå direkte fra skolen og ud på fabrikkerne i Horsens i og med, at det er en gammel industriby, siger Peter Sørensen.

Mange af de fabrikker findes ikke i dag.

- Så derfor er det er mere markant fokusområde, som jeg vil have et personligt fokus på det kommende år, siger Peter Sørensen.

Læs også Pensionisten Gerda: De løber som om, der var ild i halen på dem

I november er der kommunalvalg. Horsens-borgmesteren håber, at borgerne måler på hele perioden, når de går ind i stemmeboksen.

- Mit næste store projekt er at finde økonomi til alle de investeringer, som Horsens Kommune står overfor. Derudover vil jeg forsøge at skabe en mere robust økonomi for at sikre den velfærd, vi har i dag fremover, siger Peter Sørensen.

TV 2 | ØSTJYLLAND interviewer borgmestrene i de ti østjyske kommuner, om deres mål i 2017. Du kan se interviewet med Peter Sørensen i videoen øverst i artiklen.

04:08

VIDEO: Se interviewet med Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Luk video