Horsens-betjente er Danmarks hurtigste

Hjælpen er nær, hvis man bliver overfaldet i Horsens

Det gælder om at komme hurtigt væk, hvis man er indbrudstyv eller næverne sidder løst. I hvert fald hvis man ikke vil fanges af Sydøstjyllands Politi. Det fortæller P4 Østjylland.

Politikredsen med hovedkvarter i Horsens har nemlig landets hurtigste responstid. Det tager i gennemsnit 7 minutter og 5 sekunder fra borgerne ringer til Sydøstjyllands Politi til at ordensmagten er fremme.

Til sammenligning så er Østjyllands Politi i gennemsnit 8 minutter og 22 sekunder om at nå frem. Det viser nye tal fra Rigspolitiet for 2010.

- Det er meget tilfredsstillende, siger Politiinspektør i Sydøstjylland, Verner Pedersen

Patruljer er kørende
Det er især ved igangværende indbrud, overfald og slagsmål, at betjentene er landets hurtigste.

- Forklaringen er, at vi har vores patruljer kørende. Vi har ikke beredskabet siddende på stationerne, og samtidig har vi en god infrastruktur i politikredsen. Vi har fordelt patruljerne ude i områderne, så de er til stede i lokalområderne i døgndrift, siger Verner Pedersen.

Til gengæld er politiet knap så hurtige til at nå frem til eksempelvis husspektakler som til slagsmål. Det tager i gennemsnit ni minutter og ni sekunder.

- Det er klart, at når vi har nogle fokusområder som indbrud, så er det noget af det, vi prioriterer, og man skal også huske på at husspektakler kan være mere eller mindre alvorlige. Nogle gange får vi besked på, at man skændes, og så bliver det prioriteret ned i forhold til de opkald, hvor man kan mærke, at det er tale om ganske alvorlige husspektakler, forklarer politiinspektør i Sydøstjyllands Politikreds, Verner Pedersen.

Kilde: P4 Østjylland