Hooligans til landskamp

Hooligans fra Silkeborg og Aarhus vil skæmme fodbold-landskamp mod Norge

Cirka 100 danske hooligans har planer om at overvære landskampen mellem Norge og Danmark i Oslo og måske gøre stemningen ved den vigtige EM-kvalifikationskamp lidt mindre venskabelig.

Det er vurderingen fra bogen Hooligan, der omhandler det danske hooliganmiljø og som B.T. refererer.

- Fra Southside United og Blue Front lød det i midten af januar, at 55 fra de to hooliganfraktioner allerede havde bestilt billet til Oslo-færgen.

- På den baggrund forventede Southside, at Brøndby ville stille med 70-80 hooligans i den norske hovedstad. Dertil kom tilkendegivelser fra "en lille flok" fra Aarhus og en håndfuld fra Silkeborg. Desuden fire fra Viborg - og et par stykker mere, står det i bogen.

Politiet er allerede klar over, at de danske hooligans har konkrete planer om at møde op til kampen.

- Vi har jo adgang til de samme oplysninger som jer, så vi er opmærksomme på, hvad der sker op til sådan en kamp, og så må vi videregive sådanne oplysninger til det norske politi.

- Så må de vurdere, hvordan de håndterer det derfra. Men vi har jo også fingeren på pulsen og ved, hvad der sker, og vi tager alt seriøst, siger politiinspektør i Rigspolitiet Allan Nyring, som er chef for National Beredskabsenhed for hooliganindsatsen.

Ifølge bogen Hooligan har de danske hooligans fanget interesse for kampen i Oslo, fordi fænomenet er blomstret op i Norge på det seneste.