Holder øje med radikale unge

Politidirektør bekymret over Syrien-kæmpere

27 unge fra Aarhus er rejst til Syrien for at kæmpe i borgerkrigen, og ud af dem har 22 en tilknytning til moskéen på Grimhøjvej i det vestlige Aarhus.

Det skriver Jyllands-Posten i dag.

Tallene overrasker Østjyllands Politi, som sammen med Aarhus Kommune indgår i et tæt samarbejde for at forebygge og bekæmpe radikalisering.

- Det er selvfølgelig dybt bekymrende, hvis vi har miljøer i området - og det er der jo noget, der tyder på - som kan medvirke til at radikalisere de her unge mennesker, siger politidirektør Jørgen Ilum til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Politiet er bekendt med navnene på alle 27 personer, og har enten været i kontakt med dem eller deres familie.

Svært at stoppe de unge

For få dage siden afholdt politiet et møde med imamerne fra moskéen på Grimhøj, som ifølge politidirektøren virkede rystede over, at moskéen nu kan knyttes sammen med unge Syrien-kæmpere:

- Vi sagde, det var vigtigt, at de (imamerne, red.) også bidrog sammen med alle mulige andre gode kræfter til at sikre, at unge ikke bliver radikaliseret og får lyst til at tage til Syrien, siger politidirektør Jørgen Ilum til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Østjyllands Politi vil nu undersøge de nærmere forhold omkring moskéen for at finde ud af, hvilken rolle den spiller i forhold til de mange unge, der drager mod Syrien.

For politiet har ikke mange muligheder for at gribe ind over unge:

- Det er ganske svært at gøre noget direkte håndgribeligt, så derfor er det et spørgsmål om at få nogle kontakter, få aktiveret netværk, imamer, politi og kommune for at nå ud til de unge, så vi kan få overtalt dem til at lade være, siger siger politidirektør Jørgen Ilum til TV 2 | ØSTJYLLAND.