- Hold øjnene på rattet

Sætter fokus på uopmærksomme bilister

Foto: Per Arnesen

Fra i dag og de næste tre uger vil man måske oftere støde på politikontroller på de østjyske veje.

Rådet for Sikker Trafik lancerer i samarbejde med TDC en ny kampagne, som skal sætte fokus på uopmærksomme bilister.

Kampagnen "Kør bil, når du kører bil" skal minde bilisterne om at have fokus på vejen i stedet for på mobiltelefonen eller andet, der kan distrahere.

Derfor vil landets politikredse også rette deres indsats mod uopmærksomme bilister.

- Folk vil opleve, at der vil være kontrol på vejene, som har fokus på uopmærksomhed. Ofte når folk er uopmærksomme, laver de kørefejl, go det er på den måde, vi kan spotte dem. Der vil ryge mange i fælden, som snakker i mobiltelefon. Det er der ingen tvivl om, siger politikommissær Kristian Thomsen fra Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Til kamp mod rådden kørsel

Udover politikontroller vil kampagnen vil blandt andet kunne opleves på landets rastepladser. På flere østjyske rastepladser vil der i morgen blive malet sloganet "Ring og sms, inden du kører" på asfalten i flere p-båse.

Derudover vil reklamens budskab blive slået fast i reklamefilm og på plakater på flere offentlige steder.

Det er særligt bilisternes adfærd i bilen, som vil være i fokus hos politiet.

- Der er kommet meget elektronik, som folk leger med, når de kører bil. Mobiltelefon, iPad og alt muligt andet. Hvis man bare koncentrerer sig om at køre bil, ville vi for eksempel ikke se de mange bagende-kollisioner på motorvejen, hvor én bil kører op i en anden, siger politikommissær Kristian Thomsen fra Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge Rådet for Sikker Trafik skyldes hver tredje ulykke i trafikken uopmærksomhed.