Hold øje med sidevejene!

Randers kommune lancerer de kommende to uger en kampagne, der skal forbedre sikkerheden for kommunens mange cyklister.

I Randers Kommune er der siden 2004 sket 165 cykelulykker med 91 tilskadekomne. Heraf kom 45 alvorligt til skade og tre blev dræbt. Ser man nærmere på statistikken viser det sig, at hele 40% af ulykkerne sker, fordi cyklisten ikke holder godt nok øje med trafikken fra sidevejene.

- Når man har kørt den samme vej hundredvis af gange, tillægger de fleste sig nogle dårlige vaner. Det kan være, at man aldrig har oplevet en bil komme fra en sidevej, og derfor overser bilen og bliver ramt, den dag den faktisk kommer, forklarer Birgit Berggrein, der er ingeniør i Vej og trafikafdelingen i en pressemeddelelse.

I de kommende dage vil Randers Kommune derfor uddele sadelhætter påtrykt "Kom sikkert hjem. Hold øje ved sidevejene" til cyklister i Randers. Sadelhætterne bliver sat på cykler i bymidten og ved banegården.

Kampagnen er en del af en landsdækkende kampagne, som Rådet for Større Færdselssikkerhed står for. Rådet har i den forbindelse lavet en kampagnefilm, som du kan se nedenfor.

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ONiZ1euDC6s&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ONiZ1euDC6s&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>