Højhus i fare for nedrivning

Betonblok i Gellerup med 120 lejligheder skal sandsynligvis væltes. Højhuset er hærget af ælde og slid.

Et otteetagers højhus på Astridsvej i Brabrand er så hærget af slid og ælde, at bygningen sandsynligvis skal jævnes med jorden i nær fremtid. Det skriver Århus Stiftstidende mandag.

For at undgå enhver fare for sammenstyrtning besluttede Brabrand Boligforening for nogle måneder siden at montere snesevis af kraftige jernstøtter på gangarealerne foran lejlighederne. En gennemgribende renovering koster dog cirka 80 millioner kroner, og derfor er det muligt, at boligforeningen hellere vil rive boligblokken ned.

- Det koster kun en smule mere at vælte det gamle hus ned og bygge nyt, så mon ikke det bliver enden på det. Men det er jo altså ikke noget, der er besluttet endnu, siger næstformand i afdelingsbestyrelsen, Jan Viborg, til Århus Stiftstidende.

Trods den mulige nedrivning garanterer direktør Torben Overgaard fra Brabrand Boligforening, at huset er 100 procent sikkert at bo i.

Gellerupparken er opført mellem 1968 og 1972. Ifølge Jan Viborg er der gået rust i bygningens jernarmeringer, fordi det dengang var normalt at putte salt i betonen.