Højdespringer i EM-finale

Det 17-årige atletiktalent Janick Klausen er klar til EM-finalen i højdespring i Paris

Janick Klausen er højst overraskende klar til finalen i højdespring ved inde-EM i Paris med et spring på 2,27 meter.

Den danske teenager, der blot har dyrket atletik i fem år, var ganske suveræn på vej mod finalen i den franske hovedstad.

Den bare 17-årige aarhusianer klarede sine spring på 2,12, 2,17, 2,22 og 2,27 meter i første forsøg, inden han havde en enkelt nedrivning på 2,30 meter. Men det betød intet, da han allerede på det tidspunkt var finaleklar.

Janick Klausen bliver dermed den anden dansker, der har kvalificeret sig til finalerne i Paris, da det også lykkedes for længdespringeren Morten Jensen tidligere på fredagen.

Springet på 2,27 var i øvrigt det bedste, Klausen har præsteret, og en tangering af den danske rekord. Ligesom det er tilfældet med Morten Jensens finale, så uddeles guld, sølv og bronze også i højdespring lørdag.

- Det var mit hidtil bedste spring, indtil videre. Der er også en finale i morgen. Her håber jeg på at forbedre mig til 2,29 meter, siger han i en pressemeddelelse fra Dansk Atletik Forbund.

Her fortæller han også, at han regner med, at kravet for at vinde en medalje er et spring på 2,31 meter i første forsøg.