Højbjerg kan blive hjemsted for DIIS

Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) kan meget vel i fremtiden holde til i den gamle amtsgård i Højbjerg

02:00

Dansk Institut for Internationale Studier rykker muligvis fra København til Aarhus.

1 af 2

Politikere arbejder i disse dage på en udflytning af Dansk Institut for Internationale Studier, og meget tyder på, at de nødvendige 90 mandater til at gennemføre en flytning er inden for rækkevidde. Det vil rykke 100 arbejdspladser til Aarhus, hvor det planlægges at placere instituttet.

- Hvis vi mener noget med tanken om et Danmark i balance, så skal vi også udflytte vidensarbejdspladser til for eksempel Aarhus, lyder det således fra folketingsmedlem for Venstre, Michael Aastrup Jensen.

Han bakkes op af blandt andre DF'eren Karina Due og Jens Joel fra Socialdemokraterne.

- Det er positivt, vi diskuterer udflytning, og det skal også være videnstunge forskningsarbejdspladser, siger Jens Joel.

- Det koster ikke 100 mio. at flytte 13 job

Københavneri af værste skuffe

Fra instituttets bestyrelsesformand, Laurids Lauridsen, har det tidligere lydt, at en flytning ville umuliggøre den daglige briefing og personlige kontakt, som medarbejderne har i hovedstaden i dag.

- Det er københavneri og snobberi af værste skuffe. Nogle gange virker det til, at folk fra København ikke ved, at vi har vand i hanerne og el, når man kommer vest for Storebælt, er Michael Aastrup Jensens modsvar til formanden.

Derfor tyder meget altså på, at instituttet kan være på vej mod det østjyske. DIIS' rolle er at komme med anbefalinger til, hvordan landets udenrigs- og sikkerhedspolitik skal udformes.

Du kan se hele indslaget om den mulige flytning øverst på siden.