Højdeskræk udfordrer politiker i valgkampen

Det kan være en udfordring at hænge sine valgplakater op og tage dem ned, når man lider af højdeskræk.

00:23

VIDEO: Det kan være udfordring at hænge valgplakater op, når man er højdeskræk.

Der bliver skiftet ud på pladserne rundt omkring på lygtepælene mandag morgen. 

Politikere og deres frivillige er igang med at skifte valgplakaterne fra europaparlamentsvalget ud med valgplakater til folketingsvalget. 

Læs også Østjyske kandidater venter i spænding på personlige stemmetal

Og det kræver sin mand og kvinde at kravle op i de høje lygtepæle rundt omkring på gaderne.  

For der er langt ned, når man har fået en af de øverste pladser på lygtepælen. Og det er en stor udfordring for Mona Juul fra Konservative. Hun er nemlig højdeskræk, meget højdeskræk.

Jeg har simpelthen bare så meget højdeskræk, så det går bare overhovedet ikke.

Mona Juul, folketingskandidat for Konservative

- Jeg har simpelthen bare så meget højdeskræk, så det går bare overhovedet ikke. Og som du kan se, så hænger plakaterne jo højt oppe nu, så jeg er glad for, at nogen gider hjælpe mig, siger folketingskandidat Mona Juul (K).

Redningsmand med højdeskræk

Derfor er hun glad for at have en stærk frivillig i Emil Karlebjerg, der glædeligt træder til og hjælper – også i højderne. Og her havde det været et fint job, hvis det ikke var fordi, at man selv kæmpede med højderne.

- Jeg har faktisk højdeskræk. Det var lidt angstfremkaldende i starten, men man vænner sig til det, siger Emil Karlebjerg, der er medlem af Konservative og statskundskabsstuderende.

Læs også Karsten har været valgstyrer samme sted i over 25 år: Snart lukker det

Normalt skal plakaterne tages ned otte dage efter et valgt, men Aarhus Kommune har givet tilladelse til, at valgplakaterne til europaparlamentsvalget kan tages ned samtidig med plakaterne til folketingsvalget.