Ho ho ho! Så kom julen til Den Gamle By

Den Gamle By åbnede op for årets juleudstilling

00:57

I dag, lørdag, åbnede julen for alvor i Den Gamle By i Aarhus. Hvor de mange besøgende kan komme i julestemning på den mere historiske måde.

- Vi har arbejdet på det i tre måneder nu, at den her dag skulle oprunde, så nu står gæsterne i kø og er klar til at se den danske juls historie, siger afdelingsleder i Den Gamle By Henning Lindberg.

Læs også Finanslov giver millionregn over østjyske kulturinstitutioner

 Julen er i særdeleshed noget, der trækker folk til Den Gamle By og i decemberweekenderne håber man på op mod 10.000 besøgende pr dag. Så mange forventer Den Gamle By dog ikke på den første dag.

- Det er altid spændende den første weekend at se, hvor mange der kommer. Jeg vil tro, at der kommer mellem tre- og femtusinde i dag, siger Henning Lindberg.

Og selv om der er mange attraktioner, der prøver at lokke kunder ind med lidt julestemning i denne tid, så håber Den Gamle By alligevel, at det historiske aspekt giver lidt ud over det sædvanlige.

- Jamen de får jo en indføring i den danske juls historie, hvor vi fortæller om udviklingen specielt i attenhundredtallet op til vores tid, siger Henning Lindberg.

02:25

Traditionen tro bliver de fleste danske bryggeriers julebryg frigivet den første fredag i november, en dag bedre kendt som J-dag. Juleøllet har faktisk en lang historie bag sig. En historie, man nu fortæller i Den Gamle By i Aarhus.

Luk video