HK advarer medlemmer mod kontrakt

HK Stat Østjylland er langt fra tilfredse med forhold for eventuelt nyansatte på statslige arbejdspladser

HK Stat Østjylland advarer 150 af deres medlemmer, der er blevet opfordret til at søge job hos Skat i Grenaa.

Skat i Grenaa leder i øjeblikket efter 40 medarbejdere i inddrivelsen, men hos HK Stat Østjylland er man langt fra tilfreds med de ansættelsesvilkår, der er lagt op til.

De nyansatte skriver nemlig under på, at de har pligt til at flytte med, hvis staten i fremtiden vil flytte de statslige arbejdspladser til et andet sted i Danmark.

- Vi er ganske enkelt rystede over, at Moderniseringsstyrelsen opfører sig på den her måde. Der har ikke været en forhandling, der har ikke været en dialog. Vi er ikke engang blevet orienteret om, at cirkulæret var på vej, siger formand for HK Stat Østjylland, Bent Klim Johansen i en pressemeddelelse.

Faktisk er situationen så speciel, at HK Stat Østjylland advarer deres medlemmer imod at skrive under på en ansættelseskontrakt.

Skat flytter flere arbejdspladser

- Vi har, sammen med HK Jobbørs, indgået en samarbejdsaftale med SKAT om at finde egnede og kompetente ansøgere til de 40 nye stillinger hos SKAT i Grenaa. Og vi har kandidaterne. Men vi kan ikke acceptere så urimelige ansættelsesvilkår og derfor advarer vi nu vores medlemmer om at skrive under på en ansættelseskontrakt, siger Bent Klim Johansen.

Et modargument kan være, at man i tilfælde af, at man ikke ønsker at flytte, hvis de statslige arbejdspladser bliver flyttet, bare kan sige sit job op.

Men opsigelsen vil betyde, at man mister sin lønforsikring og kommer i karantæne i forhold til dagpengesystemet.