Hjerteblod - Det nye liv.

Det er nu omkring ét år siden, de fire hovedpersoner i Hjerteblod fik et nyt hjerte og en ny chance. De har det alle godt.

- Jeg føler mig på en eller anden måde helt fri, for nu skal jeg ikke altid være bange, når telefonen ringer. Før troede jeg altid, at det var mor der ringede for at sige, at der var noget helt galt, fortæller 15-årige Lea Jensen.

Hendes mor Pia Jensen var en af de fire, man kunne følge få et nyt hjerte i serien "Hjerteblod", som blev sendt på TV2 i efteråret 2002. Det er nu omkring ét år siden, de fire hovedpersoner i Hjerteblod fik et nyt hjerte og en ny chance. De har det allesammen godt, men det har været et år, der har betydet store forandringer, og som har budt på såvel glæde som eftertanke.

Pia Jensen havde været syg i 14 år, da hun fik et nyt hjerte, så for hende har det sidste år været en hel ny tilværelse.

- Nu ligger jeg ikke længere på sofaen og kigger på at de andre lever livet. Nu er jeg selv med i det, fortæller Pia Jensen, som mest af alt glæder sig over, at hun nu har overskud til at være en god mor for sine to døtre Line og Lea.

Line og Lea var utrolig bange for at miste deres mor under transplantationen, og især Lea er glad for, at hun ikke længere behøver at være bange for, at hendes mor snart risikerer at dø.

- Det er fantastisk, at jeg nu kan være sammen med mine veninder og grine uden at jeg samtidig skal have dårlig samvittighed overfor min mor, som jo bare var derhjemme og havde det dårligt, fortæller Lea.

Line synes, den første tid efter transplantationen var ulidelig.

- Man kunne aldrig gøre noget rigtigt, mor var altid sur, og jeg havde flere gange lyst til at pakke mine ting og flytte ned til min kæreste. Det var svært, for nu skulle det hele jo være så godt, siger Line. Pia Jensen havde i tiden lige efter transplantationen store humørsvingninger, sandsynligvis på grund af al den medicin hun skulle tage.

John Nielsen var en af de andre hovedpersoner i "Hjerteblod", og han burde i virkeligheden være død nu, for lægerne gav ham højst et år at leve i. Men i stedet har han det bedre end han har haft i mange, mange år.

- Jeg har overlevet min dødsdag, og det er på mange måder skræmmende - for tænk, hvis jeg ikke havde været her nu, så havde jeg aldrig oplevet mit lille barnebarn, fortæller John Nielsen i "Hjerteblod - det nye liv."

Men transplantationen har ikke været uden konsekvenser. Mange nætter har John Nielsen og hans kone Hanne siddet i køkkenet og vendt og drejet det dramatiske døgn, hvor de sagde farvel til hinanden.

- Vi har stået helt ude på kanten og ikke vidst om jeg overlevede, og det er ikke en oplevelse, man bare lige kommer over, siger John Nielsen."Hjerteblod - det nye liv" sendes på TV2 d. 4. juni klokken 20.00