Hjemvendt fra Norge: Succes har givet RFC'er sulten tilbage

Fire succesrige måneder i Norge har igen givet Randers FC's Nicolai Poulsen blod på tanden, efter han var langt fra startopstillingen i Kronjylland

21:02

Nicolai Poulsen har tilbragt de seneste fire måneder hos norske Sarpsborg, hvor det både blev til masser af minutter og succes i både ligaen og pokalen. Se hele det lange interview med Randers-drengen her.

Efter kun 183 minutter sæsonens første fem kampe, besluttede både Nicolai Poulsen og Randers FC at gribe chancen, da den norske klub Sarpsborg 08 ville leje kronjydernes midtbanemand tilbage i august.

Det fortryder den 24-årige Randers-dreng absolut ikke. De seneste fire måneder har nemlig været en stor succes.

Læs også Randers-profil rykker et halvt år til Tippeligaen

- De har stort set kun været positive. Jeg har fået en masse spilletid, som var den primære årsag til, at jeg tog derop, siger Nicolai Poulsen, da vi mødte ham mandag formiddag.

Jeg har fået en masse spilletid, som var den primære årsag til, at jeg tog derop.

Nicolai Poulsen, om sit lejeophold i Sarpsborg

- Det var i bund og grund en stor succes. Jeg løb ind i en mindre skade i løbet af mit ophold deroppe, hvor jeg missede tre kampe, men udover det, så har jeg stort set spillet fra start, når jeg har været klar.

Det udmøntede sig i syv kampe fra start i ligaen samt masser af minutter i pokalturneringen. Og i begge turneringer har Sarpsborg været helt med fremme i spillet om de virkeligt sjove placeringer.

- Det var selvfølgelig prikken over i'et, at det også sportsligt har været godt med en tredjeplads i ligaen - som godt kunne være blevet en andenplads - og så var vi jo i pokalfinalen, som vi desværre også tabte.

Blå bog: Nicolai Poulsen

Født: 15. august 1993 (24 år) i Helsted

Position: Central midt

Ungdomsklubber:
Helsted Fremad IF (- 2003)
Randers Freja (2003 - 2013)

Karrieren i tal:
Randers FC (2013 - ): 112 kampe / 1 mål
Sarpsborg 08 (2017) (leje): 11 kampe / 0 mål

U21-landsholdet: 6 kampe / 0 mål

Det står i skærende kontrast til de sportslige resultater i den klub, som ejer Nicolai Poulsen. Randers FC overvintrer på Superligaens sidsteplads, en placering de siddet tungt på det meste af sæsonen.

- Jeg håber da, man kan se det, når vi starter op igen, at jeg har været en del af en god succesoplevelse deroppe. Og så giver det mig lidt mere sult igen til at vise mig frem igen herude. Og så håber jeg da, det har været med til at gøre, at jeg kan ramme mit absolutte topniveau, som jeg synes, jeg viste inden min skade, siger Nicolai Poulsen, mens han altså henviser til den hovedskade han fik i en duel med AGF's Mustafa Amini i begyndelsen af sidste sæson, og som kostede ham deltagelsen ved OL i Rio de Janeiro.

'Polle' - som han blot kaldes i Randers FC - har fulgt alle Randers FC's kampe tæt fra sofaen i Norge, og det har gjort ondt at se hjerteklubben i den situation, som den befinder sig i.

- Det er aldrig sjovt at være vidne til, men når det så er sagt, så tror jeg snart vi får vendt bøtten, og det håber jeg selvfølgelig snart sker. Men det har været en stor kontrast i forhold til, hvad jeg har været en del af og de oplevelser, jeg har fået. 

Glad for trænerskifte

Mens Nicolai Poulsen har høstet succes i Norge, tog Ólafur Kristjánsson konsekvensen af de dårlige resultater i Randers FC og forlod cheftrænerstolen i begyndelsen af oktober. Og selvom Nicolai Poulsen godt kunne lide den islandske træner, så følte han sig et godt stykke fra startopstillingen.

- Jeg synes, Ólafur er en rigtig dygtig træner og bestemt et rigtig godt menneske. Han ved, hvad fodbold handler om, og han har sin filosofi. Men til sidst, der fik jeg lidt følelsen af, at jeg ikke var en del af de første 11, og mistede måske lidt selvtilliden og troen på det. Men ja, sådan er det jo i fodbold. Så må man se, om man ikke kan få nogle oplevelser andre steder. 

- Når man er ude, og man har haft en træner her, som ikke rigtigt brugte en, så er det jo ikke helt væk, at man håber, der sker lidt ændringer herhjemme, for at man selv kan komme til at spille, hvis man eventuelt skulle komme tilbage. 

Derfor var det en kærkommen nyhed for Nicolai Poulsen, da Ólafur Kristjánsson sagde op og blev erstattet af Ricardo Moniz.

- Det er da ikke nogen hemmelighed, at jeg okay tilfreds med, at der skete noget på den front. Jeg synes, det ser spændende ud, og ud fra den serie, der kører (Superliga Backstage, red.), så ser han ud til at gå op tingene og vil vinde, og det kan jeg meget godt lide. 

Stadig mulighed for skifte til Norge

Da Nicolai Poulsen blev udlejet medfulgte der en købsoption for Sarpsborg. Det betyder, at nordmændene reelt stadig kan købe 'Polle' fri fra Randers FC for en forud aftalt pris. Den option udløber først til nytår, hvor lejeaftalen officielt også først ender.

Og skulle Sarpsborg vælge at benytte sig af den mulighed, så vil Poulsen ikke være afvisende.

- Det er ikke utænkeligt overhovedet, at jeg ville være klar på det. Men der er jo mange parter, der skal blive enige. Og så må vi se, hvad der kommer til at ske, men jeg har været så glad for det, at det da sagtens kunne ske, at jeg skulle blive deroppe. 

Nicolai Poulsen har spillet i Randers FC siden 2013. Her er han i aktion mod FC Midtjylland. Foto: Henning Bagger - Scanpix

- Men jeg er også indstillet på, at skal tilbage hertil og kæmpe min chance for at komme tilbage på holdet. Men det afhænger selvfølgelig også af, hvad klubben, Michael (Gravgaard, red.) og træneren tænker om mig. Det har jeg ikke fået afklaret endnu, fortæller Nicolai Poulsen, der regner med at få afklaring på tingene, nu hvor efterårssæsonen er færdigspillet.

Umiddelbart tror han dog ikke, at et permanent skifte bliver en realitet i denne omgang.

- De har en klausul på mig, den ved jeg da godt, hvor høj er, men det holder jeg for mig selv. Det er ikke fordi, det er vanvittigt mange penge, men i forhold til Sarpsborg, så er det ikke en klub, der bruger mange penge på transfer. 

Nicolai Poulsens kontrakt med Randers FC udløber i sommeren 2019.