Hjemmerøveri: Gerningsmænd næppe lokale

Politiet jagter fortsat de to mænd, der onsdag begik hjemmerøveri i Søften mod 71-årig kvinde. Vigtigste spor er en Peugeot.

To mænd trængte onsdag middag ind i 71-årige Birthe Kristensens hus i på Søndermarken i Søften. Hun blev tapet fast til en stol. Derefter satte den ene røver en pistol for Birthe Kristensens tinding og krævede en kuffert med penge i. Der var ingen kuffert, og de to røvere stak af.

Nu jagter Østjyllands Politi så røverne, og politiet mener, at gerningsmændene ikke er fra lokalområdet.

- Med alle de vidner, vi har talt med, burde vi vide det, hvis de var fra området. Desuden har de jo observeret parrets (Birthe Kristensen bor med sin mand, red.) hjem over et par dage fra en bil ude på vejen, og den slags gør man næppe, hvis man er lokal, forklarer vicepolitikommissær Jesper Drejer til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Jesper Drejer oplyser, at man derfor vil tage kontakt til andre politikredse for at høre, om de kender til mænd, der svarer til signalementet og er kendte for tilsvarende kriminalitet. Desuden fokuserer man meget på netop den Peugeot, som gerningsmændene efterlod.

- Det er en Peugeot 407 af nyere model med fire døre. Den må jo tilhøre nogen, så vi skal finde ud af, om den er meldt stjålet eller hvem, der ejer den, siger Jesper Drejer.

Den ene gerningsmand beskrives som mand, ca. 30 år, 170 cm høj, slank af bygning, iført lyseblå og mørkeblå stribet hættetrøje, hvor striberne er på langs iført forvaskede mellemblå cowboybenklæder med huller på knæene.

Den anden gerningsmand beskrives som mand, ca. 30 år, 170-175 cm høj, kraftig af bygning iført mørke benklæder og mørk rundhalset sweatshirt, hvor der er et gult mærke på enten venstre skulder eller bryst.

Begge mænd havde adskillige tatoveringer på begge arme.