Hjemmehjælp klar til sne

Udstyret med sneskovl og pigsko

Der er sneskovle og pigsko i hjemmehjælpernes biler. Foto: Randers Kommune

Storm og sne: Hjemmehjælperen kommer altid frem, lover Randers Kommune, som har fyldt bilerne med skovle, lommelygter, tæpper og snesko.

Snestorm, orkaner og lignende er ingen undskyldning for hjemmeplejen i Randers, når ældre borgere skal have mad og medicin, skriver kommunen i en pressemeddelelse, som er forsynet med et billede af hjemmehjælpernes våben mod snestorm: Sneskovl til bilen og pigge til at sætte under skoene.

Hjemmeplejen med base Åbakken i Øster Tørslev dækker et stort geografisk område.  Og de har altid en beredskabsplan klar, når myndighederne fraråder al udkørsel. Uanset vejret er de altid kommet frem, dag for dag, år efter år, skriver Randers Kommune.

Når uvejret raser, byttes rundt på både besøg og vagter, så det personale, der bor tæt på borgerne, yder hjælpen både morgen middag og aften. Personalet i hjemmeplejen, der kan komme rundt i bil, kører sammen to og to eller efter hinanden.

- Vi hjælpes ad, når uvejret raser. De ansatte, der for eksempel har aftenvagt, har nogle gange overnattet på ældrecentret på grund af uvejret, og når det bliver morgen, kigger de forbi et par ældre medborgere på vejen hjem, siger Lene Brøbech, som er distriktsleder for frit -valgs gruppen ved Åbakken.

For social- og sundhedshjælper Mette Romby Hansen er snevejr en del af jobbet:

- Vi regner ikke vejret. Det tager måske noget tid at nå frem, men vi bliver mødt af glade borgere, som er overraskede over, at vi er kommet frem, siger Mette Romby Hansen. Hun fortæller, at naboer til de ældre borgere ofte giver et nap med at rydde sne - eller fremtryller en traktor, hvis man skulle være så uheldig at sidde fast i en snedrive.

Kilde: Randers Kommune